Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΟΠΑΠ: Ο Κάκος δεν ήταν φιλοξενούμενός του


Απαντήσεις για τα ταξίδια στη Νότια Αφρική δίνει ο ΟΠΑΠ. Ο οργανισμός αναφέρει ότι την κάθε πτήση των τυχερών που είχαν κερδίσει εισιτήρια συμμετέχοντας στο διαγωνισμό «Πάμε Στοίχημα» με τον τίτλο «Αμεση Νίκη» συνοδεύουν τρεις...



δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες, πράκτορες αλλά και υπάλληλοι του οργανισμού. Παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς ο οργανισμός αφήνει να εννοηθεί ότι ο διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του, επειδή «όσοι ταξιδεύουν με αυτές τις πτήσεις, δεν είναι κατ’ ανάγκη και «φιλοξενούμενοι» της ΟΠΑΠ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα για τα ταξίδια παικτών του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στη Νότια Αφρική, η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:
1.- Σε κάθε ένα από τα τρία ταξίδια, όπως είχε προαναγγελθεί, θα μετείχαν 200 παίκτες του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, οι οποίοι είχαν κερδίσει κατά το μήνα Μάϊο, μετέχοντας στον διαγωνισμό υπό τον τίτλο «Άμεση Νίκη».
2.- Οι δαπάνες των ταξιδιών αυτών καλύπτονται από τα αδιάθετα κέρδη, καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία με κάθε τρόπο οφείλει να επιστρέφει η ΟΠΑΠ στους παίκτες και δεν μπορούν ούτε να διατεθούν για άλλο σκοπό, ούτε να ενσωματωθούν στα κέρδη της εταιρείας και άρα στους μετόχους.
3.- Ορισμένοι από τους νικητές του διαγωνισμού, λόγω προσωπικού κωλύματος, δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στο ταξίδι. Τις θέσεις τους, όπως, επίσης, είχε προαναγγελθεί, η ΟΠΑΠ τις διέθεσε σε μεμονωμένους πράκτορες οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν επιτύχει σημαντικές πωλήσεις. Η δαπάνη για τους πράκτορες καλύφθηκε από κονδύλι της ΟΠΑΠ Α.Ε. και όχι, φυσικά, από τα αδιάθετα κέρδη.
4.- Σε κάθε ταξίδι – και με δαπάνες της ΟΠΑΠ Α.Ε. – μετέχουν ελάχιστοι υπάλληλοι ως συνοδοί, ώστε να επιληφθούν επιτόπου σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα χρειαστεί η συνδρομή της ΟΠΑΠ, όπως, άλλωστε, συνέβη.
5.- Τέλος, σε κάθε ταξίδι μετέχουν – με δαπάνες της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τρεις δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες, οι οποίοι υποδείχθηκαν από τις διευθύνσεις τους και καλύπτουν το ελεύθερο ρεπορτάζ, προκειμένου να σχηματίσουν ιδία αντίληψη για τη συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων στην Εθνική Ομάδα και στους αγώνες της.
6.- Για τον σκοπό αυτών των ταξιδιών, σημειώνουμε, η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν ενοικίασε αεροσκάφος, αλλά εξασφάλισε θέσεις σε προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερς. Κατά συνέπεια όσοι ταξιδεύουν με αυτές τις πτήσεις, δεν είναι κατ’ ανάγκη και «φιλοξενούμενοι» της ΟΠΑΠ. Έξ αυτού του γεγονότος, είναι πιθανόν ορισμένοι συντάκτες ΜΜΕ, να παρασύρθηκαν και να απέδωσαν άλλα πρόσωπα τα οποία ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική στους «φιλοξενούμενους» της ΟΠΑΠ».


theplayer.gr

Share on Facebook