Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Τσίπρας: Τερματίζεται η συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική


Την "απόλυτη καταδίκη" του για την τρομοκρατική ενέργεια κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο του υπασπιστή του , εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρικη Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του.

Ο κ.Τσίπρας είπε...
ότι πρόκειται για ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και πρόσθεσε ότι το μόνο προφανές είναι ότι κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι ήθελαν να αποπροσανατολίσουν τη προσοχή της κοινής γνώμης, να τρομοκρατήσουν, να δώσουν συνέχεια στον κύκλο του αίματος και της βίας. Πρόκειται για ανθρώπους , είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ , που ακόμα κι αν δεν είναι συνειδητά απέναντι στο λαϊκό παράγοντα, πράγμα που δεν μπορούμε εξ αρχής να αποκλείσουμε, σε κάθε περίπτωση λοιδορούν τη λαϊκή κινητοποίηση, δεν την πιστεύουν.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι μέρες και οι στιγμές είναι ιστορικές, καθώς μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, κρίνονται το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Ο Ιούλιος ενδεχομένως και ο Αύγουστος, στα θερινά τμήματα,είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δεν θα είναι μήνες καλοκαιρινής ραστώνης, θα είναι οι μήνες της μητέρας των μαχών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι<< θα αρχίσει να ξηλώνεται η συναίνεση στη κυβερνητική πολιτική αλλά και μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που δεν ανταποκρίνεται στους , πραγματικούς κοινωνικούς συσχετισμούς, ενώ αναφερόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι δεν έχουν το κουράγιο να επισκεφτούν τις εκλογικές τους περιφέρειες και δεν τολμούν να κοιτάξουν στα μάτια τους ψηφοφόρους τους.Είμαστε βέβαιοι, είπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν είναι όλοι τους επαγγελματίες της πολιτικής για να αντέξουν αυτή τη πίεση του κόσμου σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την ΚΟ του ΚΚΕ, τους τρείς βουλευτές που διαγράφηκαν πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους τέσσερις βουλευτές της Ανανεωτικής Πτέρυγας να καταθέσουν από κοινού αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο ασφαλιστικό . Μιλώντας για τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε καθήκον μας, είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε μια επανεκκίνηση της λειτουργίας, της δράσης, της παρέμβασης του συμμαχικού σχήματος και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικό σχήμα δε μπορεί παρά να είναι πλατύ, ανοιχτό πολυσυλλεκτικό, ενώ τόνισε την ανάγκη να αποφααιστεί μια πολιτική συμμαχιών ενόψει των περιφερειακών εκλογών Share on Facebook