Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Τιμήθηκε η μνήμη του Αδαμαντίου Κοραή στο Μουσείο Ακροπόλεως"


"Με μια πρωτότυπη εκδήλωση μνήμης αποφάσισε φέτος η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» να πραγματοποιήσει το ετήσιο πνευματικό μνημόσυνο για τον κορυφαίο Χιώτη Εθνοδιδάσκαλο και μεγάλο Διαφωτιστή του Γένους Αδαμάντιο Κοραή, o οποίος δίδαξε στην ανθρωπότητα το θαυμασμό για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και σκέψη.
Η Αδελφότης οργάνωσε μια δίωρη γνωριμία και ξενάγηση στο...νέο Μουσείο της Ακροπόλεως την Κυριακή 13 Ιουνίου. Τα μέλη...

θαύμασαν την άριστη παρουσίαση των εκθεμάτων και εντυπωσιάστηκαν από την αισθητική και την άψογη οργάνωση του μουσείου-κοσμήματος της πρωτεύουσας.
Μετά την ξενάγηση σε χώρο του μουσείου με θέα τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, ο φιλόλογος, τ. Λυκειάρχης και ταμίας του Δ.Σ. του «Κοραή» Ισίδωρος Πρώιος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αδ. Κοραή και στη συμβολή του στον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία. Με εύστοχες αναφορές σε ιδιαίτερα επίκαιρες στις μέρες μας παραινέσεις του μεγάλου Διδασκάλου του Γένους προς τον υπόδουλο Ελληνισμό, επισήμανε ότι η μορφή του Κοραή θα μεσουρανεί στο εθνικό στερέωμα και θα φωτίζει το λαό μας για την προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Μετά το πέρας της μεστής ομιλίας του κ. Πρώιου προσφέρθηκαν αναψυκτικά και καφές στους συμμετέχοντες, που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και ευχές για το καλοκαίρι, αλλά και να συζητήσουν για τις μελλοντικές εκδηλώσεις του «Κοραή», όπως την εορτή της Αγ. Μαρκέλλας, που τελείται κάθε χρόνο από την Αδελφότητα στις 22 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά."
http://odysseaschios.blogspot.com

Share on Facebook