Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο λυράρης Ψινάκης!


Ο Ηλίας Ψινάκης έγινε και βιρτουόζος της λύρας! Ο γνωστός μάνατζερ δεν δίστασε να δείξει τις ικανότητές του στο παραδοσιακό μουσικό όργανο, παίζοντας κρητική λύρα μπροστά σε 2.500 κόσμο στη δεξίωση που έδωσε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης την περασμένη Τρίτη σε γνωστό παραλιακό μαγαζί, με αφορμή τη γιορτή των εφοπλιστών και τα...
«Ποσειδώνια 2010».

Ο αμίμητος Ηλίας (που μπορεί, λόγω της κατάληξης του επιθέτου του, να νομίσει λανθασμένα κάποιος ότι έχει ρίζες από την Κρήτη) εγκατέλειψε για λίγο την επώνυμη παρέα του και πήρε τη λύρα από τα χέρια του λυράρη του συγκροτήματος που έπαιξε στη δεξίωση, του Μιχάλη Γεωργασάκη, συνοδεύοντας τον λαουτιέρη στο τραγούδι «Αρχίζω και τρελαίνομαι και αλλάζω χαρακτήρα», που ερμηνεύει ο Μανόλης Κονταρός.

Το ευχάριστο συμβάν έγινε λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα, όταν τη σκυτάλη διασκέδασης των καλεσμένων του Βαγγέλη Μαρινάκη πήρε το κρητικό συγκρότημα του Μανόλη Κονταρού, ο οποίος είναι και κουμπάρος του εφοπλιστή.

Πάνω στο κέφι και τον ενθουσιασμό ο Ηλίας Ψινάκης πήρε τη μεγάλη απόφαση και προκειμένου η διασκέδαση να χτυπήσει... κόκκινο, αποφάσισε (ύστερα και από την παρότρυνση των φίλων του) να δοκιμάσει τις ικανότητές του και στην κρητική λύρα. Ο λυράρης χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε το παραδοσιακό όργανο στον μάνατζερ, ο οποίος αντεπεξήλθε στον νέο του ρόλο.

Με καμάρι κράτησε για όση ώρα χρειάστηκε την κρητική λύρα με το αριστερό του χέρι, ενώ στο δεξί βαστούσε απαλά το δοξάρι της. Για να μιμηθεί μάλιστα με απόλυτη ακρίβεια τις κινήσεις του επαγγελματία λυράρη, ο Ηλίας Ψινάκης είχε τοποθετήσει το πόδι του στο ειδικό υποπόδιο που βρισκόταν ακριβώς μπροστά του, ώστε να κρατά καλά τη λύρα και να μπορεί να παίζει πιο εύκολα. Οσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην αίθουσα τον καταχειροκρότησαν, ενώ εκείνος έκανε τα πάντα για να τους ευχαριστήσει, με το δικό του ιδιαίτερο χιούμορ.

Ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους της βραδιάς ήταν πολλοί επώνυμοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες, αλλά και αρκετοί υπουργοί και βουλευτές. Εκεί ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, η Μαριάννα Λάτση, αλλά και το νιόπαντρο ζευγάρι Λεό Πατίτσας και Μαριέττα Χρουσαλά.

espresso




Share on Facebook