Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η Υποκρισία περισσεύει


"Προς τι αυτή η αγανάκτιση για το πάρτυ στο Αβερωφ?

Πόσοι απο αυτούς που εξεγείρονται έχουν επισκεφτεί το Αβερωφ? Πόσοι γνωρίζαν την ύπαρξή του?
Τουλάχιστον τωρα μαθαμε όλοι τι είναι το θωρηκτό ...
Αβερωφ. Κάτι είναι και αυτό.

Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το κόλλημα των Ελληνων με το παρελθόν. Για ποιό λόγο πρέπει το παρελθόν να μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε στο μέλλον?

Αμα θελουμε καποια στιγμη να πάμε μπροστά, καλο ειναι να κοιτάζουμε μπροστά, όχι πίσω. Πρέπει να καταλάβουμε πως αν συνεχιζουμε να κάνουμε αυτα που κάναμε στο παρελθόν, θα έχουμε μια ζωή τα ίδια αποτελέσματα.

Καλό είναι να είμαστε πιο ΄πραγματιστές και να κοιτάζουμε το συμφέρον μας. Γνωρίζετε πόσα είναι τα εξοδα συντήρησής ΄ενός τέτοιου πλοίου? Πως θα πληρώθούν αυτά? Προτείνω να επιτραπούν οι δεξιώσεις όχι μόνο στο Αβερωφ, αλλά και στα μουσεία και παντού ώστε να διαφημίζονται αλλα και τα έσοδα να διατίτιθενται για την συντήρησή των χώρων αυτών."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------

"Περίμενα μέρες να δώ μια τέτοια άποψη!! Νόμιζα ήμουν μόνη μου που πίστευα ότι όλο αυτό είναι ΠΑΝΗΓΥΡΙ για τις εντυπώσεις στα ΜΜΕ.
Εγώ προσωπικά δεν είχα ιδέα για το Αβέρωφ. Και δεν είμαι μόνη μου. ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ. Και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα θησαυροί ιστορίας σαν το Αβέρωφ που δεν ξέρουμε...

Αλλά τους πείραξε το πάρτυ! Η οικογένεια αυτή το πιο πιθανό είναι να το συντηρούσε κιόλας αφού τα λεφτά του κράτους τα τρώνε τα θηρία πίσω από τα γραφεία! Αλλά τους πείραξε το πάρτυ!
Ξινός βγήκε ο γάμος στα παιδιά. Δικά σας είναι τα λεφτά και τα κλαίτε δηλαδή?? Εσείς πληρώσατε??

Αντε πια μας πρήξανε πια. Και η Λαμπίρη που αφιέρωσε ολόκληρη εκπομπή σήμερα τί ήταν αυτό? Αυτή στο γάμο της βγάζανε έκτακτα απο το πρωί. Με ρώτησε αν θέλω να το βλέπω?
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Και ναι... μακαρι να γίνουν και άλλα έτσι. Να σμίξει το παρελθόν με το μέλλον... ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΑΓΙΚΟ! Τραγικό το κάνανε οι εκπομπές. Κρύφτηκαν όλοι πίσω από αυτό και ξεχνάνε τα δικά τους.
Επαθε τίποτα το θωρηκτό?? ΟΧΙ. Το πρόσεξαν πολλοι? ΝΑΙ.

Για όσους είδαν το «Μια νύχτα στο μουσείο» φαντάζομαι ότι εκείνο το βράδυ θα ήταν καταπληκτικό θέαμα στο θωρηκτό. Φώτα και κόσμος, πάρτυ εκεί που δεν περιμένεις να το δεις. Σου τραβά την προσοχή, το ψάχνεις λιγάκι. Η ιστορία πρέπει να μένει ζωντανή και όχι να την σκοτώνουμε με τα πρέπει και τα μη!!

Ας ασχοληθούμε με τα σημαντικά! Και υπάρχουν τόσα μα τόσα πολλά..."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Εδώ και δυο τρεις ημέρες παρακολουθούμε όλη αυτή την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω της εκδήλωσης που έλαβε χώρα πάνω στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ και που πραγματικά κακώς επετράπη να γίνει. Η γνώμη μου είναι ότι εδόθηκε περισσότερη σημασία απ'όσο έπρεπε διότι ας μην στρουθοκαμηλίζουμε σ'αυτή τη χώρα συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα και περνούν εντελώς απαρατήρητα. Εκείνο όμως που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι όλος αυτός ο πατριωτισμός που ξαφνικά ξύπνησε μέσα σε όλες αυτές τις τηλεπερσόνες των μεσημεριανων εκπομπών και ιδιαίτερα του ΑLTER που υπήρξαν και συνεργάτες-συνάδελφοι με τη Μαριέττα Χρουσαλά και που ξαφνικά θυμήθηκαν τον Κουντουριώτη και το αίμα των προγόνων τους. Αυτές που ποτέ δεν σεβάστηκαν τον συνάνθρωπό τους και με την πιο μεγάλη ευκολία έβγαζαν στον αέρα ανθρώπους για να τους γελοιοποιήσουν.
Βλέπουμε με πόση ένταση μιλούν και κόπτονται τάχα για τα "ιερά και τα όσια" και δεν αντιλμβάνωνται ότι αυτή τους η στάση προδίδει ζήλεια και φθόνο προς το πρόσωπο της Μ. Χρουσαλά, ακριβώς γιατί δεν τα κατάφεραν κι αυτές να πάρουν κανένα εφοπλιστή του ιδίου βεληνεκούς. Κι αλοίμονο αν βγει κάποιος κι υποστηρίξει κάτι αντίθετο μ'αυτό που οι ίδιες υποστηρίζουν. Ορμούν πάνω του σαν σκύλες να τον κατασπαράξουν.
Ξεχνούν ότι για το κατάντημα αυτό της κοινωνίας συνέβαλαν κι αυτές κατά το μέγιστο με το είδος των εκπομπών που κάνουν, και που έχει να κάνει μόνο με το φθηνό κουτσομπολιό. Ξεχνούν πως βγαίνουν στην τηλεόραση ημίγυμνες για να μας δείξουν τα κάλλη τους που τα απέκτησαν στα διάφορα γυμναστήρια-spa και ιατρικά νυστέρια.
Η ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο.
Ποτέ μα ποτέ δεν έκαναν ένα αφιέρωμα σε μια επέτειο ιστορικού γεγονότος, ποτέ δεν μίλησαν για ένα βιβλίο κι αν μιλήσουν για κανένα συγγραφέα θα μιλήσουν μόνο αν ο συγγραφέας έκανε κάτι γαργαλιστικό και όχι για το έργο του.
Και ώ του θαύματος αυτές τις κυρίες βλέπουμε σήμερα να χτυπιούνται και να διαρριγνύουν τα ιμάτια τους για την ασέβεια που επέδειξε η εφοπλιστική οικογένεια (Μ.Χρουσαλά) για το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ και που το ξαναλέω κανείς δεν συμφωνεί για τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε χώρους ιερούς-σύμβολα.
Χώρος ιερός όμως δεν είναι και η εκκλησία? Άπειρες φορές τις είδαμε σε "glamorous" γάμους και βαπτήσεις να είναι προκλητικά ντυμένες και φτιασιδωμένες ωσάν "συνταξιούχες πόρνες" φράση που χρησιμοποίησε ο Ξανθούλης σε μια άλλη περίπτωση και που βρίσκω να τους πηγαίνει γάντι.
Τουλάχιστον η Μαριέττα πάνω στο θωρηκτό δεν ήταν προκλητικά ντυμένη και αν θελετε και τη γνώμη μου, τη βρίσκω κατά πολύ ανώτερη απ'όλες αυτές όσον αφορά και μπορφωση και ομορφιά και μην νομίζετε ότι είμαι καμια φίλη της ή γνωστή της. Απλά είμαι ένας άνθρωπος με i.q ούτε πάνω, ούτε κάτω του μετρίου."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook