Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«Τι άλλο να κάνουμε…»


Ο Κώστας Κατσουράνης βγήκε στη μικτή ζώνη και με ηρεμία κατευθύνθηκε προς τους Έλληνες δημοσιογράφους. Μετά τον αρχικό χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια πήρε αμέσως τον λόγο.«Αφήστε με λίγο να το πω αυτό παιδιά», ξεκίνησε, λέγοντας:...


«Η ομάδα αυτή έχει ταλέντο. Έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές με πολύ ταλέντο και το λέω αυτό γιατί αύριο μεθαύριο δεν θα είμαι εγώ εδώ. Πρέπει να τη στηρίξουμε. Να μην της κάνουμε υπερβολική κριτική. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα για να στηριχθεί».

H ισοπέδωση, το άγχος

Πέντε ατάκες όλο του το άγχος. Δικό του και όλων των συμπαικτών του. Με απλούστερα λόγια: Στηρίξτε μας. Μας το χρωστάτε. Μην μας απαξιώνετε.

Ούτε δικαιώσεις, ούτε ειρωνείες, ούτε τίποτα. Το μόνο που δεν ήθελαν οι Έλληνες διεθνείς ήταν η ισοπέδωση. Η ισοπέδωση που τους έβγαζε άχρηστους από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα.

Όλη την εβδομάδα αυτή την κριτική είχαν στο νου τους. Στις συζητήσεις, τις δηλώσεις τους έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν, όμως το άγχος να μην απογοητεύσουν, τους έτρωγε.

Μόνο ένα δεκάλεπτο μετά το 0-1 της Νιγηρίας απελευθερώθηκαν κατά τρόπο μαγικό. Ήταν στο σημείο που είδαν ότι και έτσι καλύτερα έπαιζαν από τους αντιπάλους τους. Χαμένοι ήταν ότι και να γινόταν, αν δεν άλλαζε το σκορ, επομένως αποφάσισαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Και τους βγήκε.

Όλους τους τρελαίνει

Αυτά για τους παίκτες. Γιατί για τον προπονητή, ότι και να γράψει κανείς, σίγουρα λάθος θα το έχει ψυχολογήσει. Και πως να ψυχολογήσεις σωστά έναν άνθρωπο, όπως ο Ότο Ρεχάγκελ, που η ομάδα του νικάει και "βουλώνει" τα στόματα όλων των επικριτών του και βγαίνει στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς λες και δεν τρέχει τίποτα.

Μέχρι και ο Λάγκερμπακ περισσότερο πάθος έβγαλε από τον Γερμανό. Ο Ότο αρκέστηκε στα προφανή και μόνο στο τέλος έδωσε λίγο συναίσθημα, όσο πιο απέριττα γινόταν: «Θα ήταν κρίμα να γυρίσουμε στην Ελλάδα χωρίς νίκη και βαθμό. Γι' αυτό και με ικανοποιεί το αποτέλεσμα». Όλους τους τρελαίνει, όποτε θέλει.

sportdog.gr


Share on Facebook