Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Μαύρα» … πανηγύρια


Ένας φοιτητής πνίγηκε, όταν έπεσε στον ποταμό Χαν στη Σεούλ με τους φίλους του για να πανηγυρίσει την πρόκριση της Ν. Κορέας στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της Σεούλ...



Ο 20αχρονος νεαρός, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει μόνο το επίθετο του, Λι, και τρείς φίλοι του, βούτηξαν στον ποταμό Χαν για να γιορτάσουν την πρόκριση. Ο Λι, σώθηκε 15 λεπτά μετά την βουτιά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του από την Αστυνομία

«Όταν η ομάδα εξασφάλισε την πρόκριση, τέσσερις από εμάς βουτήξαμε στον ποταμό Χαν για γιορτάσουμε τη στιγμή», είπε στις αρχές ένας από την παρέα του αδικοχαμένου Λι.

Περίπου 800.000 Κορεάτες βγήκαν στους δρόμους

Η διαφορά ώρας μεταξύ της Νοτίου Κορέας και της Νοτίου Αφρικής, δεν φάνηκε να… χαλάει καθόλου τους Κορεάτες, οι οποίοι, βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας, λίγο πριν τις έξι το πρωί
Θολωμένοι από το ξενύχτι (η σέντρα σε τοπική ώρα ήταν στις 3.30 το πρωί), όμως υπερβολικά χαρούμενοι για την δεύτερη πρόκριση της Ν. Κορέας στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε οκτώ συμμετοχές, δεν το μετάνιωσαν καθόλου.

Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, περίπου 500.000 Κορεάτες σε όλη τη χώρα και 260.000 χιλιάδες ακόμα στην Σεούλ, που παρακολούθησαν το παιχνίδι από γιγαντοοθόνη, βγήκαν να το γιορτάσουν, με τους δρόμους να γεμίζουν από κόκκινες φανέλες.

Αρκετοί δε ήταν αυτοί που φορούσαν… στολές εργασίας η σχολικές στολές, προκειμένου να πάνε κατευθείαν στη δουλειά τους η στο σχολείο.

Ό κόσμος που βρισκόταν στη Σεούλ έκανε… πανικό στο 2-1 της Κορέας με το απευθείας φάουλ του Πάρκ και δεν έδειξαν να ανησυχούν ακόμη και όταν ο Αγιεκμπένι ισοφάρισε σε 2-2 με πέναλτι για την Νιγηρία.

Το πάρτι έγινε ακόμα μεγαλύτερο, όταν έκανε την εμφάνιση του στην γιγαντοοθόνη το πρώτο γκολ που πέτυχε η Αργεντινή κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, με τον Ντεμικέλις. Με το σφύριγμα τις λήξης, ο κόσμος άρχισε τις αγκαλιές και τα τραγούδια.
Στην φάση των 16, η Ν. Κορέα θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη

theplayer.gr


Share on Facebook