Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


«Για μας στην Ελλάδα τα λόγια σας και η συμπαράστασή σας είναι πάντα χρήσιμα, κάτι που μας δίνει κουράγιο», είπε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο Φανάρι...



...«Μας δίνουν κουράγιο, γιατί βρισκόμαστε μέσα σε μια κρίση. Κρίση την οποία θα ξεπεράσουμε, όπως είπατε, με πόνο, με θυσίες. Αλλά θα την ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «ήδη βρισκόμαστε με βήματα σταθερά και θετικά, στην απόδοση των δύσκολων μέτρων αλλά και των αλλαγών που ήταν απαραίτητες».


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό ότι «Η προσευχή μας είναι να ξεπεράσει η Ελλάδα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής και της πορείας της». Πριν την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ομογένειας που είχε συγκεντρωθεί στο Φανάρι για να τον υποδεχτεί.

«Σταθερός κι αξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα»

Νωρίτερα, μετά την Σύνοδο Κορυφής των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός, δήλωσε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να τονίσω και πάλι την πρωτοβουλία της χώρας μας για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων το 2014, αλλά και να τονίσω ότι η Ελλάδα είναι ο πιο σταθερός, ο πιο αξιόπιστος εταίρος στην προσπάθεια ενσωμάτωσης της περιοχής στην ευρωπαϊκή οικογένεια».


Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την ενσωμάτωση της περιοχής στην Ε.Ε. ως «μια διαδικασία, που διασφαλίζει και δημιουργεί μια νέα δυναμική στην επίλυση σημαντικών πολιτικών θεμάτων, που υπάρχουν ακόμα στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και που μας επιτρέπει, ιδιαίτερα τώρα, σε αυτή την οικονομική κρίση να συνεργαστούμε πιο στενά, να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες για την ανάπτυξη των οικονομιών μας, ώστε να διασφαλίσουμε σιγουριά και ευημερία για τους πολίτες μας».

http://www.agelioforos.gr/



Share on Facebook