Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μεγαλύτερη η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού


Ακόμη μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις είναι η οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού. Αμερικανοί επιστήμονες υπολόγισαν ότι η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού πριν από τις 3 Ιουνίου, οπότε η πετρελαϊκή εταιρεία BP τοποθέτησε έναν...


αγωγό για την άντλησή του, κυμαινόταν από 20.000 έως και 40.000 βαρέλια ημερησίως, δηλαδή διπλάσια ποσότητα απ' όσο πίστευαν μέχρι τώρα.

Η προηγούμενη εκτίμηση, της 27ης Μαΐου, έκανε λόγο για 12.000-19.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της αμερικανικής Γεωλογικής Επιθεώρησης, Μάρσια Μακνάτ, κατά μέσο όρο η διαρροή ενδέχεται να έφτανε τα 25-30.000 βαρέλια την ημέρα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση καθαρισμού του Κόλπου του Μεξικού από την πετρελαιοκηλίδα ζήτησε την Παρασκευή από τα στελέχη της BP να συναντηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στις 16 Ιουνίου.

"Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να εφησυχάσει ή να ικανοποιηθεί μέχρι να σταματήσει η διαρροή, να καθαριστεί ο Κόλπος από το πετρέλαιο και οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη ζωή τους", αναφέρει ο ναύαρχος Θαντ Άλεν σε επιστολή του προς τον Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της BP.



Share on Facebook