Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για ξεπούλημα του ΟΣΕ


Για ξεπούλημα του ΟΣΕ και διάλυση του δημοσίου πλούτου κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης.Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Λαφαζάνης...



επικρίνει την κυβέρνηση για την εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και ειδικότερα του ΟΣΕ, που προβλέπει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Ο βουλευτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των εργαζομένων, καθώς όπως επισημαίνει προβλέπονται απολύσεις, μετατάξεις, ημιαπασχόληση, μικρότερες αποδοχές, που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατ’ επέκταση στην οικονομική καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το πρόγραμμα εξυγίανσης που εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών «οδηγεί στη διάλυση του ΟΣΕ και εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα του οργανισμού, ενώ η χώρα έχει όσο ποτέ ανάγκη από ένα ενιαίο, δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ που δεν θα λειτουργεί με πελατειακές σχέσεις, μακριά από σκανδαλώδεις συμβάσεις».

Share on Facebook