Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Aπάντηση στο "Το τριετές άγχος των Ελλήνων για την ...δραχμή"


"Θα διαφωνισω με τον αναγνωστη και θα αναλυσω γιατι.
Η συνηθης πρακτικη των ελληνων "κλεφτων-πολιτικων" ηταν να διαθετουν φρεσκοκομμενο χρημα στην αγορα για: μπουκωσουν στοματα ,παρουν ψηφους, βαλουν στη τσεπη.
Οταν το πραγμα παραπηγενε ,τοτε καναν το απλο τρικ της υποτιμησης και...

κερδιζαν αυτοματα σε 3 σημεια:
1.Περναν πισω το χρημα απο τα μικρα λαμογια,που νομιζαν οτι εγιναν επιτελους πλουσια,γιατι απλουστατα το χρημα εχανε την αξια του
2. κρατουσαν τα δικα τους σε συναλαγμα (αφου ξεραν ποτε θα γινει υποτιμηση)
2. γεμιζαν και παλι τα ταμεια ,για να συνεχισουν τον φαυλο κυκλο.

Μετα ομως ηρθε το ευρω! Συνεχισαν να δινουν χρημα (και φυσικα να κλεβουν) αλλα τωρα δεν μπορουν να μαζεψουν και να ξαναμοιρασουν τη τραπουλα.Ειναι αναγκασμενοι να στατησουν να δινουν γιατι αν συνεχισουν να δινουν κυνδινευουμε με πτωχευση.

Αν ξαναγυρισουμε στη δραχμη ομως θα συνεχισθει αυτος ο αρρωστος φαυλος κυκλος .Και σε αυτο το γαιτανακι των λαμογιων θα την πληρωνω εγω ο μικρος ,πλην τιμιος μ@λ@κ@ς .Γιατι, τη καθε δραχμη που αποταμιευω με ιδρωτα, θα ερχετε το καθε λαμογιο καθε 2 χρονια να μου τη κοβει τη μεση. Τουλαχιστον με τα ευρω,ειναι τα δικα μου και τα δικα τους. Εκτος αν πρεπει να ζουμε σαν τα τζιτζικια με 15 πιστωτικες καρτες και να χαιρομαστε καθε φορα που εχει υποτιμηση

Το ευρω ειναι η μοναδικη ευκαιρια να "καθαρισουμε" απο κλεφτοκοταδες και ας ειναι με το δυσκολο τροπο.

Το μεγαλο κολπο για μενα ηταν οταν αλλαξαμε νομισμα και αντι να κρατησουν την αναγραφη ευρω για τουλαχιστον 5 χρονια ,καναν την μεταβαση σε ενα μολις ετος ,αναγκαζοντας τον ελληνα πολιτη να μην προλαβει να συνειδητοποιησει την πραγματικη αξια του ευρω, με συνεπεια τεραστιες ανατιμολογησεις προιοντων και υπηρεσιων."

Αναγνώστης

Share on Facebook