Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πρώτη μέρα της δίκης για τη δολοφονία Α. Χατζηκωστή


ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Με την κατάθεση των τεκμηρίων, των παραδεκτών γεγονότων και δύο μαρτύρων κατηγορίας ολοκληρώθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου του εκδοτικού συγκροτήματος "Δίας" Άντη Χατζηκωστή.

Η δολοφονία ...
διαπράχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και κατηγορούμενοι είναι τα αδέλφια Έλενα Σκορδέλλη και Τάσος Κρασοπούλης και ο Ανδρέας Γρηγορίου, οι οποίοι αρνούνται κάθε ανάμιξη στο έγκλημα.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη και τη διαδικασία παρακολούθησε η μητέρα του θύματος, η οποία αρκετές φορές δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Στη δίκη θα καταθέσουν εκατό και πλέον μάρτυρες.

Ένας από τους βασικότερους μάρτυρες κατηγορίας είναι ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, ο οποίος σε κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή, κατονομάζοντας τα άτομα τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, έδωσαν τις οδηγίες για τη διάπραξη του φόνου. Ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Η Αστυνομία συνεχίζει να καταζητεί τον Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό.

Στο Δικαστήριο κατατέθηκαν ως τεκμήριο, μεταξύ άλλων, ένα προστατευτικό γυαλί κράνους, ένα dvd με εικόνες που καταγράφηκαν από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένο στην οικία του Αντη Χατζηκωστή και σφαιρίδια που αφαιρέθηκαν από τη σορό του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας".

Όπως ανέφερε η κατηγορούσα Αρχή, σε όλα τα τεκμήρια διενεργήθηκαν επιστημονικές εξετάσεις DNA από τον Δρ. Μάριο Καριόλου.

Στα παραδεκτά γεγονότα περιελήφθησαν οι αγοραπωλησίες μετοχών του Sigma Radio TV Public Ltd από τον Τάσο Κρασοπούλη και την αδελφή του Ελενα Σκορδέλλη.

Ακολούθως, η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε δύο μάρτυρες, οι οποίοι έβγαλαν φωτογραφίες στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά και από τοποθεσίες που υπέδειξε στους ανακριτές ο Φάνος Χατζηγεωργίου.

Πρόκειται για τον αστυφύλακα Μιχάλη Γεωργίου, που εργάζεται στον κλάδο φωτογραφίας της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, ο οποίος κατέθεσε ως τεκμήρια σειρά φωτογραφιών από τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά και από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του Αντη Χατζηκωστή, αλλά και τον αναπληρωτή λοχία Ελευθέριο Σολέα του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Στις δέσμες φωτογραφιών που παρέδωσε ο δεύτερος περιλαμβάνονται φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του Γρηγόρη Ξενοφώντος, αλλά και από την τοποθεσία Κάτζιηλος στην περιοχή της Κατωκοπιάς, όπου πιστεύεται ότι εγκαταλείφθηκε το όπλο του εγκλήματος, το οποίο, όπως δήλωσε ο κ. Σολέας, δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα εάν έχει βρεθεί.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, την περιοχή την υπέδειξε στους ανακριτές ο Φάνος Χατζηγεωργίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί και αύριο στις 08:30 με την παρουσίαση νέων μαρτύρων.Share on Facebook