Τρόφιμα των οποίων η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας είχε παρέλθει να φιγουράρουν στα ράφια σούπερ μάρκετ, σοκολατούχο σκεύασμα με έντομο, γαλακτοκομικό προϊόν με μούχλα, απασχόλησαν τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας στη διάρκεια του Μαΐου...
Οι καταγγελίες καταναλωτών έπεσαν βροχή στην υπηρεσία τον περασμένο μήνα. Καταναλώτρια αγόρασε ληγμένη κρέμα γάλακτος και ληγμένο χυμό από σούπερ μάρκετ.
Σε άλλη περίπτωση από μπουκάλι ελαιολάδου που αγοράστηκε από πωλητή της λαϊκής αγοράς αναδύθηκε δυσάρεστη οσμή, ενώ το χρώμα ήταν κοκκινωπό.
Δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε καταναλωτή, ο οποίος αγόρασε από περίπτερο για το εγγονάκι του προϊόν σοκολατούχου πολτού με ξεχωριστή θέση για μπισκότα. Μαζί με τα μπισκότα όμως υπήρχε προσκολλημένο ξένο σώμα, μάλλον έντομο. Η συσκευασία παραδόθηκε στη Διεύθυνση Εμπορίου, αλλά το προϊόν δεν ήταν δυνατόν να δειγματιστεί, αφού ήταν ανοιχτό, χωρίς μπισκότα και με την περισσότερη ποσότητα του σοκολατούχου πολτού να έχει καταναλωθεί.
Καταγγελία έγινε για ξένο σώμα μέσα σε αναψυκτικό τσάι, ενώ σε άλλη περίπτωση καταναλωτής αγόρασε από σούπερ μάρκετ ληγμένο αναψυκτικό τσάι.
Από σούπερ μάρκετ καταναλώτρια αγόρασε γαλακτοκομικό προϊόν (τριμμένη παρμεζάνα), που αγοράστηκε από καταναλώτρια και το οποίο παρουσίαζε εκτεταμένα σημάδια μούχλας. Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου προέβησαν στη λήψη δείγματος εις απλούν του προϊόντος, το οποίο προσκόμισε στην Διεύθυνση Εμπορίου η καταγγέλλουσα και το έστειλαν στη Χημική Υπηρεσία Βόλου προς εξέταση.
Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας μετέβησαν άμεσα στο υποκατάστημα σούπερ μάρκετ, από το οποίο αγοράστηκε το προϊόν, προκειμένου να προβούν σε δειγματοληψία. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν βρέθηκε στα ψυγεία του καταστήματος προς διάθεση το προϊόν.
Ο υπεύθυνος του καταστήματος, έχοντας ενημερωθεί από την καταγγέλλουσα για το περιστατικό πριν η ίδια προσέλθει στην Διεύθυνση Εμπορίου για να το καταγγείλει, είχε αποσύρει από τα ψυγεία του καταστήματος 26 τεμάχια του προϊόντος, ανεξαρτήτως αριθμού παρτίδας και ημερομηνίας λήξεως και τα είχε τοποθετήσει σε ειδικό ψυγείο στους αποθηκευτικούς χώρους του καταστήματος, έχοντας μάλιστα τοποθετήσει και ειδική πινακίδα με την ένδειξη «ακατάλληλα προς κατανάλωση», ενημερώνοντας ταυτόχρονα εγγράφως τόσο τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας του, όσο και την εταιρία που εισάγει και διακινεί το προϊόν.
Σε όλες τις περιπτώσεις η Διεύθυνση Εμπορίου κίνησε τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.
taxydromos
Share on Facebook