Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ : Η συνέντευξη Τύπου των Χου Γιουνγκ Μο και Παρκ Γι Σουνγκ


ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ

Η Νότια Κορέα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την Ελλάδα με οποιοδήποτε σχήμα και αν επιλέξει ο Ότο Ρεχάγκελ, δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Κορέας, Χου Γιουνγκ-Μο, στη συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο γήπεδο "Νέλσον Μαντέλα", στο ...
Πορτ Ελίζαμπεθ. Παράλληλα, ο Νοτιοκορεάτης προπονητής υπογράμμισε ότι η υπεροχή της ελληνικής ομάδας σε ύψος δεν τον προβληματίζει. «Αν έπαιζε ρόλο το ύψος, τότε θα είχαμε μαζί μας μπασκετμπολίστες και όχι ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω την τακτική του Ρεχάγκελ, ο οποίος είναι έμπειρος προπονητής, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, είτε παίξει με τρεις κεντρικούς μπακ είτε με δύο» είπε χαρακτηριστικά ο Χου Γιουνγκ, ο οποίος όπως ήταν φυσικό δεν θέλησε να αποκαλύψει τις σκέψεις του για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την αυριανή αναμέτρηση: «Θα ανακοινώσουμε την ενδεκάδα λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Ακόμα δεν έχω καταλήξει. Το σίγουρό είναι πως θα παραταχθούμε με έντεκα παίκτες».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο προπονητής της Νότιας Κορέας υπογράμμισε πως «θέλουμε να αφήσουμε πίσω τα αποτελέσματα στους φιλικούς αγώνες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρουσιαστούμε φοβισμένοι απέναντι στην Ελλάδα. Αύριο έχουμε ένα σημαντικό αγώνα, αλλά υπάρχουν στην συνέχεια κι άλλοι, επίσης καθοριστικοί. Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση θα κάνουμε τον λογαριασμό».

Στη συνέντευξη παρέστη επίσης ο "αστέρας" της ομάδας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Παρκ Γι-Σουνγκ, ο οποίος -όπως ήταν εύλογο- ρωτήθηκε για την αυριανή "μονομαχία" του με τον Σωτήρη Κυργιάκο. «Είναι ένας δυνατός αθλητής. Ξέρουμε ότι έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Σίγουρα θα μας δυσκολέψει στις στημένες φάσεις, όμως νομίζω ότι οι αμυντικοί μας στο τέλος θα τα καταφέρουν» ήταν η απάντηση του Παρκ. Ερωτηθείς για την επιδίωξη της Νότιας Κορέας στο αυριανό παιχνίδι, ήταν απόλυτα ξεκάθαρος: «Πρέπει να νικήσουμε, γι΄ αυτό δεν νομίζω ότι θα παραταχθούμε αμυντικά. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά σε Μουντιάλ μακριά από τη χώρας μας».

Όσον αφορά την ταυτόχρονη παρουσία της Βόρειας Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, ο Παρκ σχολίασε ότι «αν και είναι σε δύσκολο όμιλο, δεν νομίζω ότι θα χάσει και τους τρεις αγώνες. Χαίρομαι που βρισκόμαστε και οι δύο στο Μουντιάλ». Στο τέλος, ο άσος των "κόκκινων διαβόλων" κλήθηκε να απαντήσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Είμαι σε καλή φόρμα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Φέτος απέκτησα ακόμα περισσότερες εμπειρίες με την Μάντσεστερ και νομίζω ότι θα με βοηθήσουν στο Μουντιάλ».Share on Facebook