Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

"Εξελίξεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο"


"Απλήρωτοι παραμένουν για πρώτη φορά πάνω από 10 ημερες οι εργαζόμενοι στο αθηναικο πρακτορειο ειδησεων. γεγονός που προκαλει ανησυχια καθως δεν εχει ξανασυμβει στο παρελθον. αιτία, οπως λεγεται, καποιο λαθος στους κωδικους στο γενικο λογισηριο του κρατους.
κατα τα αλλα το πρακτορειο βουλιαξε στις ασκοπες προσληψεις τα τελευταια χρονια.
φυσικα εγιναν και ...
προσληψεις καιν νεων δημοσιογραφων και στελεχων που προσφερουν πολλα και ανανεωσαν το εθνικο πρακτορειο με νεες ιδεες και γνωσεις και εργατικοτητα.
αλλα οι περισσοτερες ήταν προσληψεις που δεν προσεφεραν τιποτα και ουτε ικανοποιουσαν καμια απολυτως αναγκη εκτος απο ρουσφετια της διοικησης. κατι που ολος ο κόσμος στο πρακτορειο το παραδεχεται.
ευθυνη ομως εχουν και οι εργαζομενοι, που το επετρεψαν και δεν αντεδρασαν μεσω των εκπροσωπων τους.
αναφερεται οτι υπαρχουν προσληφθεντες που δεν εχουν στειλει ουτε ενα κειμενο, ουτε εχουν εμφανιστει ποτε..ουτε υπαρχουν στους καταλογους
ταυτοχρονα το πρακτορειο εχει μετατραπει (μερικως) σε πρακτορειο ανακοινωσεων τυπου. ανακοινωσεις χωρις ουσια και περιεχομενο απο κομματα, εταιριες, επιχειρησεις, οργανισμους, φορεις κλπ απλα κοπιαρονται χωρις καμια αλλαγη, χωρις να αλλαζεται ουτε ενα κομμα ουτε ενα και, και μεταφερονται μεσω της ροης στους συνδρομητες του πρακτορειου. πρεπει ομως να τονισθει οτι το απε εξακολουθεί να διαθετει καλό στελεχιακό δυναμικο και καλούς δημοσιογραφους που εξακολουθούν με τη παραγωγή τους να το καθιστούν βιωσιμο και χρησιμο για τη χωρα και γενικότερα για την αναπτυξη των μεσων ενημερωσης
πολυ δουλεια περιμενει το νεο γενικο διευθυντη του πρακτορειου για να μπορεσει να αποβαλει τις κακες νοοτροπιες του παρελθοντος και να διατηρησει τα καλα του"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ



Share on Facebook