Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η Γερμανία θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα επανένταξης για μεταμελημένους ισλαμιστές μαχητές.


Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για τους μεταμελημένους ισλαμιστές μαχητές ανάλογο με αυτό που υπάρχει εδώ και 9 χρόνια για τους νεοναζί.

"Θα προτείνουμε τη δημιουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής και ενός ιστότοπου για τους ανθρώπους που βρέθηκαν υπό ...

την επιρροή ισλαμιστικών, εξτρεμιστικών ή τρομοκρατικών ομάδων", όπου θα μπορούν να απευθύνονται για να ζητάνε βοήθεια για να τις εγκαταλείψουν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την προστασία του Συντάγματος Χάιντς Φρομ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έθεσής του.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ότι αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από "αυτό το καλοκαίρι".

"Πιστεύουμε ότι θα είναι μία πολύτιμη, αν και μικρή, προσπάθεια που θα μπορέσει να λειτουργήσει προληπτικά γι' αυτό το πρόβλημα", αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την έκθεση του ομοσπονδιακού γραφείου στο έδαφος της Γερμανίας υπάρχουν ενεργές 29 ισλαμιστικές οργανώσεις, που στο τέλος του 2009 συγκέντρωναν περισσότερα από 36.000 μέλη, 1.500 περισσότερα απ' ότι ένα χρόνο πριν.


Share on Facebook