Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

«Δεν πάμε απλά για τη χαρά…»


Ξεκάθαρος σε ότι αφορά τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ, εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ. Λίγο μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης επί ελληνικού εδάφους, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, παραχώρησε...


συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι κανείς δεν πάει στη Νότιο Αφρική απλά για την εμπειρία.

«Αισθανόμαστε καλά, έχουμε δύο παίκτες με μικροενοχλήσεις (σ.σ.: Γκέκας, Μόρας), υπάρχει ενθουσιασμός, έχουμε προκριθεί και το κλίμα είναι πολύ καλό. Για τους παίκτες είναι μία μοναδική εμπειρία αλλά θέλουμε και μία επιτυχία. Δεν θα πάμε εκεί απλά για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στην διοργάνωση», ήταν τα λόγια του «Όθωνα», ο οποίος συμπλήρωσε αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Νότιο Κορέα:

«Την έχουμε παρακολουθήσει. Είναι δυνατή ομάδα και γρήγορη. Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και σε αυτό πρέπει να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας. Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας, οι Έλληνες είναι παντού σε όλο τον κόσμο και πιστεύουμε να μας στηρίξουν πολύ».

Όσον αφορά στο αν μπορεί να γίνει σύγκριση με το Μουντιάλ του 1994, ο Ρεχάγκελ, επεσήμανε: «Το 1994 δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Δεν έχει καμία σχέση το τότε με το σήμερα. Όπως και κάθε προηγούμενο ματς δεν έχει σχέση με το επόμενο».

«Στην πράξη θα φανούν όλα»

Δηλώσεις, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η Εθνική μας για τη Νότιο Αφρική, έκαναν και οι Γιώργος Σαμαράς, Βασίλης Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

«Πρέπει να παίξουμε, όπως στο παιχνίδι με την Ουκρανία, που μας έδωσε την πρόκριση. Δεν έχω συγκεκριμένο στόχο, άλλοι μιλούν για πρόκριση στους "16", άλλοι να πάρουμε μία νίκη και άλλοι να βάλουμε ένα γκολ. Πρέπει να υπάρχει καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, να χαρούμε το ποδόσφαιρο και μέσα από αυτή τη χαρά να βγάλουμε θετικά αποτελέσματα. Δουλέψαμε στην προετοιμασία, μπορεί να μη φάνηκε στα φιλικά αλλά νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Είδαμε στο φιλικό με Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν κοινά σημεία με τη Νότια Κορέα αλλά η Νότια Κορέα έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Καλά είναι τα βίντεο που βλέπουμε τους αντιπάλους, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί φυσικά και πνευματικά. Όλα αυτά είναι μόνο λόγια, στην πράξη θα φανούν όλα και αγώνα με τον αγώνα θα έχουμε ξεκάθαρο μυαλό για να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να νιώσουμε καλά με τους εαυτούς μας και με την ομάδα», τόνισε ο Γιώργος Σαμαράς, για να προσθέσει ο Βασίλης Τοροσίδης:

«Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε άλλη μία εβδομάδα να δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε υγιείς στον πρώτο αγώνα και καλοί και δυνατοί για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Το Μουντιάλ αποτελεί για όλους πρόκληση, οι ποδοσφαιριστές άνω των 30 δεν έχουν παίξει άλλο Μουντιάλ και δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Πόσο μάλλον για μας. Θα πρέπει να το δούμε ως τελευταία ευκαιρία, μπορεί να μην ξαναπάμε. Είτε είναι Μουντιάλ, είτε φιλικό, είτε προκριματικός αγώνας υπάρχει το αναμενόμενο άγχος».

Από την πλευρά του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, επεσήμανε:

«Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που υπάρχει, είναι η πρώτη φορά για όλα τα παιδιά και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάμε ψηλά. Έχουμε μερικές ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε περισσότερο και να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Η ομάδα για να έχει το πρόσωπο που θέλουμε πρέπει να πιάσει ρυθμό, να δημιουργήσει και θα έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Η συμβουλή του Κρέσπο στον "Socrates"

Για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μίλησε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο εμπορικό κατάστημα "The Mall Athens", σε εκδήλωσε που διοργάνωσε η "Adidas".

«Πάμε στη διοργάνωση και στοχεύουμε σε ότι καλύτερο. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Με ενδιαφέρει να πάει καλά η Εθνική. Όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί και πρέπει να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Όλοι οι αγώνες μπορούν να θεωρηθούν "κλειδιά" στον όμιλό μας. Εμείς, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει», ήταν τα λόγια του αμυντικού της Τζένοα, ο οποίος αποκάλυψε και τι τον συμβούλεψε ο συμπαίκτης του στην ιταλική ομάδα, Ερνάν Κρέσπο:

«Με συμβούλεψε να ζήσω κάθε στιγμή στη Νότιο Αφρική. Μου ανέφερε ότι το Μουντιάλ είναι μια τρομερή εμπειρία που δεν τη ζεις κάθε μέρα και πρέπει να την απολαύσω».

theplayer.gr


Share on Facebook