Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Αναλγησία από το Υπουργείο Παιδείας"


"Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, διακόπτεται η απόσπαση εκπαιδευτικών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ωστόσο, αυτοί οι εκπαιδευτικοί είχαν αποσπαστεί μόλις πριν από λίγους μήνες, και η απόσπαση ήταν για μια τριετία. Οι άνθρωποι αυτοί, είχαν ξενοικιάσει σπίτια στην Ελλάδα, είχαν κάνει οικογενειακό προγραμματισμό με τη βεβαιότητα ότι θα ζήσουν...
σε ξένη χώρα για τρία χρόνια, πήγαν στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, υπέγραψαν συμβόλαια ενοικίασης σπιτιών, συμβόλαια με διάφορες εταιρείες(σταθερής, κινητής τηλεφωνίας κλπ) και λίγους μήνες μετά διακόπτεται η απόσπασή τους και καλούνται να επιστρέψουν στην Ελλάδα!! Και μάλιστα, δεν δικαιούνται να λάβουν ούτε το αντίτιμο των εισιτηρίων επιστροφής, αφού δεν έχουν συμπληρώσει 12 μήνες στην ξένη χώρα!!
Οι εκπαιδευτικοί αυτοί υπηρετούσαν σε ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ και του Καναδά και πρόσφεραν έργο.
Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν χρειάζονταν εκεί. Αν όμως είναι έτσι, ποιος τους απέσπασε; Δεν μπήκαν μόνοι τους σε ένα αεροπλάνο και πήγαν οικογενειακώς σε μια ξένη χώρα! Οι συντονιστές εκπαίδευσης εισηγήθηκαν και ο προηγούμενος υπουργός παιδείας αποφάσισε την απόσπασή τους. Και όμως, ουδείς από αυτούς τιμωρείται! Τιμωρούνται μόνο εκπαιδευτικοί που απλώς υπέβαλαν νόμιμα αίτηση η οποία ενεκρίθη.
Υπάρχουν ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν μόλις πριν 3 μήνες!! Και τώρα, τρεις μήνες μετά, τους καλούν να γυρίσουν πίσω!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ





Share on Facebook