Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

"Μέχρι πότε θα βλέπει τους ασφαλισμένους ως κάφρους;"


"Με αυτά τα χαρτιά γέμισε σήμερα όλες τις πόρτες των ιατρείων του ΙΚΑ Μυτιλήνης, ο τέως αποτυχών υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και νυν (άραγε για πόσο ακόμα, δεν βλέπουν άραγε οι προιστάμενοί...


του ότι ο άνθρωπος έχει χάσει προ πολλού το μέτρο) υγειονομικός διευθυντής κ. Β.Π.
Ελεος! Μέχρι πότε θα βλέπει τους ασφαλισμένους ως κάφρους;"


Μία εξοργισμένη ασφαλισμένη του ΙΚΑ.

-----------------------------------------------------------------------------------

"ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ Ή ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ Ή ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙÎ! �ΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ.
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΜΕΛΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ."

AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Απαραίτητη προϋπόθεση, βέββαια είναι οι γιατροί του εκάστοτε ΙΚΑ να εμφανίζονται, όταν το κάνουν αυτό να έρχονται στην ώρα τους και να εξυπηρετούν ΟΛΑ τα ραντεβού τους χωρίς διαλλείματα και τσιγαράκια μέσα στα εξεταστήρια με άλλους γιατρούς. Για λύστε μας και μια απορία τώρα κύριε συνήγορε του ΙΚΑ:εάν κάποιος πάθει ένα ατύχημα π.χ διάστρεμα στο πόδι ή το χέρι, ΠΩΣ θα πάρει αναρρωτική άδεια απο την δουλειά του με το χαρτί του Ταμείου, αν δεν περιμένει να μπει εμβόλιμος? Γιατί υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που είτε έχουν άμεση ανάγκη αναρρωτικής άδειας λόγω ατυχήματος, είτε ΔΕΝ βρίσκουν κανέναν απο το Ταμείο να τους γράψει φάρμακα για το ατύχημα τους. Μια ερώτηση ακόμα, όταν ο μέσος όρος αναμονής για ραντεβού στο ΙΚΑ είναι 4 εβδομάδες πως είναι δυνατόν κάποιος που έχει πάθει ένα ατύχημα ή πρέπει να πάρει φάρμακα, να περιμένει τόσο πολύ?"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Καλησπέρα σας. Διάβασα στο blog σας ένα σχόλιο από κάποιον (προφανώς γιατρό) που υπερασπιζόταν τους γιατρούς του ΙΚΑ. Από πότε και οι γιατροί του ΙΚΑ έγιναν και αυτοί θύματα;; Δε φθάνει που χρειάζεται να κλείσουμε ραντεβού για τις φοβερές και τρομερές υπηρεσίες του "ιδρύματος" μήνες πριν (αν έχουμε απλά κρυολογήσει και θέλουμε γιατρό καλά να πάθουμε) , επιπλέον οι γιατροί του όχι μόνο καθυστερούν να προσέλθουν στην εργασία τους (δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι στ! ο κάτω κάτω;;), συν τοις άλλοις έχουν το υφάκι του "τί θες και μας ενοχλείς στην ησυχία μας". Αρκετούς μήνες πριν η μητέρα μου έκλεισε ραντεβού στο ΙΚΑ Γιαννιτσών για συνταγογράφηση των φαρμάκων της διαβητικής γιαγιάς μου(πολλές εβδομάδες φυσικά πριν) και όταν έφτασε η μέρα του ραντεβού και πήγε η μητέρα μου στο ΙΚΑ μισή ώρα πριν το καθορισμένο ραντεβού ο παθολόγος είχε φυσικά ήδη φύγει να πάει στο εξωτερικό ιατρείο του. Ποιός υπέγραψε την συνταγή;; Ο φύλακας!!!! Ναι, κι όμως ο φύλακας "προθυμοποιήθηκε" να γράψει τη συνταγή για να μη μείνει λέει ! η γιαγιά χωρίς φάρμακα. Η μητέρα μου πήρε τη συνταγή άναυδη και απηυδισμένη λέγοντάς τους ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό θα πάει με κάμερες στο ΙΚΑ. Όταν πήγε στο φαρμακείο για να πάρει τα φάρμακα και είδε η φαρμακοποιός τη συνταγή είπε χαρακτηριστικά: "Α ο Τάδε έγραψε πάλι τη συνταγή; Πάλι έλειπε ο γιατρός..." Καταλαβαίνετε φυσικά πόσες φορές έχει συμβεί το γεγονός για να γνωρίζει η φαρμακοποιός τον γραφικό χαρακτήρα του άσχετου με το ιατρικό επάγγελμα υπαλλήλου.
Μην προσπαθείτε να μας πείσετε για την ποιότητα των υπηρεσιών του ιδρύματος. Το κατά πόσο κάνουν τη δουλειά τους και μας εξυπηρετούν, αφήστε το να το κρίνουμε εμείς με την καθημερινή μας εμπειρία...."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Εχω βαρεθει να διαβαζω δημοσιευσεις κατα των γιατρων και μαλιστα καταγγελιες του τυπου "τι απαραδεκτοι που ειναι στο ΙΚΑ, δεν εξυπηρετουν το κοσμο που ερχεται χωρις ραντεβου"...
Να ενημερωσω τους κυριους αυτους οτι αν προκειται για κατι επειγον υπαρχουν τα νοσοκομεια. για τα υπολοιπα περιστατικα, το ΙΚΑ μπορει να λειτουργησει μονο με το καθεστως των ραντεβου. παλιοτερα που δεν υπηρχαν, επικρατουσε ΤΟ χαος κατι που δεν εξυπηρετουσε ουτε τους ιδιους τους ασθενεις. εκτος αν θεωρουν οτι θα εξεταστουν ενδελεχως απο εναν ανθρωπο που τον υποχρεωνουν να εξετασει 100 ασθενεις μεσα σε 5 ωρες.
Και γενικα εχω βαρεθει, ως φοιτητης ιατρικης, την κακια της ελληνικης κοινωνιας εναντι των γιατρων. Ολοι μας απο φοιτητες ως ειδικευομενοι και ως ειδικοι γιατροι ξοδευουμε απειρες ωρες για να ανταπεξελθουμε στα καθηκοντα μας. τα οποια εχουν αμεση σχεση με την υγεια του πληθυσμου. και αντ'αυτου ειμαστε αναγκασμενοι να αντιμετωπιζουμε εχθρικους αργοσχολους που στη ζωη τους κουραζονται δεκα φορες λιγοτερο απο το μεσο γιατρο και απαιτουν τα παντα (ακομα και τα παρατυπα) εχοντας και την απαιτηση ο γιατρος να αμοιβεται με ψιχουλα ωστε να μη θιχτει ο κοινωνικος τους εγωισμος που επιβαλλει την οικονομικη εξισωση των τεμπεληδων με τους σκληρα εργαζομενους.
Και προτου ακουσω για "σκληρα εργαζομενους εργατες, σερβιτορους, ταξιτζηδες" κτλ να υπενθυμισω οτι τιποτα δεν συγκρινεται σε δυσκολια και αγχος με την εκμαθηση αυτης της επιστημης και με την πολυωρη καθημερινη ενασχοληση του γιατρου με καταστασεις επικινδυνες για την υγεια και του ασθενη αλλα και του ιδιου του γιατρου.
Αν οχι σεβασμο λοιπον απο την υπολοιπη κοινωνια, απαιτουμε τουλαχιστον δικαιη μεταχειριση."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook