Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

” Να ανοίξουν οι φάκελοι”


Με γραπτή της τοποθέτηση η ΠΑΕ Ηρακλής ζητάει να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι αδειοδότησης των ομάδων που συμμετέχουν στην Σούπερ Λίγκα και εξηγεί τους λόγους:

"Η υπόθεση του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου αφορά σε όλους τους πολίτες, καθώς χρηματοδοτείται και επιβιώνει από όλους τους ...
φορολογουμένους. Αυτή η προϋπόθεση ύπαρξης του ποδοσφαιρικού χώρου συνεπάγεται την αδυναμία αποδοχής της οποιασδήποτε ‘ρήτρας εμπιστευτικότητας’, που έρχεται αντιμέτωπη με το αίτημα της απόλυτης διαφάνειας της εποχής μας.

Αν και εφόσον η ΕΠΟ επιθυμεί να διαφυλάξει το κύρος της, οφείλει να ανοίξει και να δώσει στην δημοσιότητα το περιεχόμενο όλων των φακέλων, όλων των ΠΑΕ, από το 2005, όταν και καθιερώθηκε η διαδικασία της αδειοδότησης, μέχρι σήμερα. Τίποτε δεν πρέπει να μείνει θολό, τίποτε δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ απαιτεί από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας την απόλυτη διαφάνεια. Εδώ και τώρα άνοιγμα των φακέλων για την διαφάνεια και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας'…

Παράλληλα στην Μίκρα ανακοίνωσαν την συνεργασία με τον δικηγόρο Γρηγόρη Ιωαννίδη αναφέροντας χαρακτηριστικά
"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον γνωστό Έλληνα νομικό, κ. Γρηγόρη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στα θέματα του Αθλητικού Δικαίου, διαθέτοντας τεράστια νομική εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού.

Η συνεργασία αρχίζει άμεσα και αφορά τόσο στις τρέχουσες υποθέσεις της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, όσο και στο ευρύτερο μέλλον, καθώς ο κ. Ιωαννίδης εκπροσωπεί νομικά πολλές σημαντικές ομάδες του εξωτερικού (Manchester United, Arsenal, Westham, Celtic κ.ά.).

Η συμφωνία συνεργασίας οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση, που είχε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ιωαννίδης με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Τάκη και το νομικό σύμβουλο της κυανόλευκης ποδοσφαιρικής εταιρείας, κ. Αλέξανδρο Βαγιάτα, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση σχετικά με τα νομικά ζητήματα του ΗΡΑΚΛΗ


http://www.theplayer.gr/







Share on Facebook