Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Διαρροές των μυστικών εσωτερικών διαδικασιών της δίκης για το Βατοπαίδι από Πεταλωτή, Ξυνίδη



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σε συνέχεια των όσων έχουμε γράψει για Ξυνίδη και Πεταλωτή σάς ενημερώνουμε και τα εξής αποκαλυπτικά για την επίμαχη δίκη μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου στις 5-11-2003:
Τον Οκτώβριο του 2003, ένα μήνα περίπου πριν τη δίκη, ήταν ήδη γνωστοί οι δύο δικαστές που συμμετείχαν στην σύνθεση είναι από την Ξάνθη, εισηγήτρια είναι η κα Σακάλογλου. Άλλωστε εισηγήτρια είχε ορισθεί η κα Σακάλογλου από τον Ιανουάριο του 2003 που κατατέθηκε η αγωγή. Η πρόεδρος ενώ θα μπορούσε να ορίσει εισηγήτρια από...


άλλη περιοχή, εν τούτοις όρισε Ξανθιώτισσα. Οι δύο Ξανθιώτες δικαστές πολύ πριν τη δίκη, έχουν ήδη συμφωνήσει ότι τα χρυσόβουλλα δεν είναι τίτλοι (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής).
Η άποψή τους αυτή έχει διαρρεύσει στον κ. Παπαδόπουλο, δημοσιογράφο της εφημερίδας Μαχητής, «συνεργάτη» του κ. Πεταλωτή και του κ. Ξυνίδη, προφανώς μέσω Ξυνίδη που είναι ο νομικός σύμβουλος του Μητροπολίτου Ξάνθης.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει: «Αντιλαμβάνονται οι δικαστές ότι η τοπική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί, αναφέρομαι κυρίως στην Ξάνθη» (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής). Ενώ ο ίδιος ο κος Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας τα σχέδια τους, οι οποίοι με την τεχνητά προκληθείσα διαρροή επιχείρησαν να «εκβιάσουν» μια ευνοϊκή για το Δημόσιο απόφαση, επιχαίρει στη Βουλή «το είχαμε διαρρεύσει ήμασταν ικανοποιημένοι»!
Και σε ερώτηση προς τον κ. Παπαδόπουλο αν γνώριζαν Πεταλωτής, Ξυνίδης και Παπαδόπουλος το αποτέλεσμα της διάσκεψης, αυτός απάντησε στην Εξεταστική ότι αυτοί το γνώριζαν πριν τη διάσκεψη!!!
Αυτό συγκεκριμένα το ρώτησε ο βουλευτής κ. Γ. Παπαγεωργίου:
Γεώργιος Παπαγεωργίου: «Τώρα, έχουμε ακούσει εδώ –και ασφαλώς εσείς θα το γνωρίζετε – ότι τον Απρίλιο είχε γίνει διάσκεψη και η υπόθεση φαινόταν ότι έγερνε υπέρ του δημοσίου».
Μάρτυς (Παναγιώτης Παπαδόπουλος): «Εμείς το ξέραμε νωρίτερα» (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής).
Τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου στην Εξεταστική τα επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του στην κα Σωτηροπούλου στις 19-9- 2008 ο κ. Πεταλωτής:
Πεταλωτής: «Ένα μήνα μετά το δικαστήριο, πληροφορηθήκαμε ότι η εισηγήτρια είχε καταθέσει την εισήγησή της…»!!!
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης αφού είχε πληροφορηθεί από τον κ. Ξυνίδη και τον κ. Πεταλωτή τη μυστική εσωτερική διαδικασία της δίκης σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» (18-10-2008) λέει: «Πληροφορηθήκαμε ότι μία εισηγήτρια πρωτοδίκης διαπίστωσε ότι το δίκιο είναι με το μέρος του Ελληνικού Δημοσίου και όχι της Μονής και μαζί της συμφωνούσε και ένας δεύτερος πρωτοδίκης…».
Τελευταία, μετά τις πρώτες δημοσιεύσεις του Τρωκτικού, για πρώτη φορά μάλιστα αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια και στον Τύπο, όπως στο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» (24-6-2010). Από το δημοσίευμα αυτό προκύπτει ότι εκείνοι που γνώριζαν όλες τις εσωτερικές μυστικές διαδικασίες του Δικαστηρίου μεταξύ Μονής και Δημοσίου στις 5-11-2003 ήταν ο κ. Πεταλωτής και ο κ. Ξυνίδης!
Ο κ. Πεταλωτής το ήξερε όπως καταθέτει από τον Δεκέμβριο, ο κ. Ξυνίδης από τον Ιανουάριο. Γιατί καθυστέρησαν και στο δημοσιογράφο το είπαν τον Φλεβάρη;
Μπόλαρης: Πότε μάθατε εσείς για το αποτέλεσμα της διάσκεψης που έγινε στο Πρωτοδικείο Ροδόπης και ότι βγήκε απόφαση 2-1;
Παπαδόπουλος: Αυτό άρχισε να διαρρέει στην ατμόσφαιρα γύρω Φλεβάρη-Μάρτη, τότε περίπου (Εξεταστική Επιτροπή Βουλής).
Όπως προαναφέρθηκε οι διασκέψεις είναι μυστικές και η διάσκεψη έγινε τέλη Απριλίου. Πώς γνώριζε ο κ. Παπαδόπουλος από το Φλεβάρη το αποτέλεσμα της διάσκεψης που έγινε τον Απρίλη;
Και ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει: «Γνώριζε ή όχι (τις εσωτερικές διαδικασίες της δίκης) από το 2003; Ο Γιώργος Πεταλωτής αποφεύγει κάθε νύξη στο θέμα αυτό… Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής έχει ασκηθεί έφεση, επομένως το ζήτημα όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά εκεί θα αποκαλυφθούν πολλά…».
Ποιους άραγε συμφέρει να αποκρύβεται η αλήθεια για το Βατοπαίδι και να βρίσκεται στην επικαιρότητα μία τέτοια καθαρά συνήθης νομική υπόθεση για δύο περίπου χρόνια; Ίσως εκτός των άλλων (Ξυνίδη, Πεταλωτή), επειδή αυτή η Μονή έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια, έπεσε από μερικούς (τάχα και ρασοφόρους) παραπάνω ζήλια από το κανονικό. Για φαντάσου μερικοί από αυτούς έβγαιναν και στις τηλεοράσεις!!!


Share on Facebook