Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Καταγγελία για τον ΟΣΕ

Δείτε εικόνες που βλέπει ο ταξιδιώτης



Ως Έλληνες αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε από Αθήνα με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας όχι λεωφορείο , όχι το αυτοκίνητο αλλά το τρένο ως μια άλλη εμπειρία ! Τελικά άξιζε;
Ψάχναμε..


εισιτήρια αλλά εμείς από την Κρήτη δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κράτηση γιατί απλά η προθεσμία είναι πολύ μικρή και πρακτορεία δεν υπάρχουν. Σκεφτηκαμε ότι λόγω χαμηλού κόστους και υπερβολικού κόσμου αυτό δεν ήταν εφικτό. Η επόμενη σκέψη ήταν ότι ο κόσμος προτιμά το τρένο λόγω της ωραίας διαδρομής , των ελάχιστων καθυστερήσεων , της πολλής καλής παροχής υπηρεσιών . Τελικά τις απαντήσεις και την αλήθεια τις πήραμε όταν ταξιδέψαμε με τρένο.
Η διαδρομή όντως εκπληκτική ο κόσμος πάρα πολύς , ελάχιστες καθυστερήσεις , αυτές είναι οι αλήθειες . Τ ο ψέμα ξεκινάει στην αναλογία της τιμής και της παροχής υπηρεσιών . Εκεί μπαίνει η εκμετάλλευση , η αισχροκέρδεια , το ίδιο όφελος . Οι τιμές ανεβασμένες στα ύψη και σκεφτήκαμε ότι οι υπηρεσίες του ΟΣΕ θα είναι ανάλογες. Άλλη μια ελληνική ουτοπία !.
Πήραμε το γρήγορο τρένο , το ακριβό τρένο αλλά φαίνεται έγινε κάποιο λάθος . Καθίσαμε σε θέσεις οι οποίες είχαν να καθαριστούν πάρα πολλή καιρό. Τα καθίσματα λίγο πριν σκιστούν , λερωμένα, ταλαιπωρημένα. Παρολαυτα καθίσαμε γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή.
Το βλέμμα μας έπεφτε στο πάτωμα και δεν ξανασηκώνονταν. Το υλικό είχε φθαρεί τόσο που νόμιζες ότι θα υποχωρήσει και θα ανοίξει καμιά τρυπά αλλά και αυτό το ανεχόσουν γιατί δεν είχες άλλη επιλογή !
Χρειάστηκε να πάμε τουαλέτα και η εικόνα που αντίκριζες σε μπέρδευε και αναρωτιόσουν μήπως οι δημόσιες τουαλέτες ήταν καλύτερες . Ελάχιστο νερό ,χωρίς σαπούνι , διαλυμένα καλαθάκια και φοβόσουν μήπως είχαν να καθαριστούν από την ίδρυση του ΟΣΕ .
Ποσό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτήν εκμετάλλευση , την κοροϊδία , ον εμπαιγμό. Αυτά δεν τα βλέπουν, εθελοτυφλούν , έχουν περιορισμένη όραση οι υπεύθυνοι. Η τιμή στα ύψη , οι υπηρεσίες στον πάτο . Αναρωτιόμασταν αν αυτό ήταν το ‘’ καλό’’ τρένο τα αλλά πως είναι ; Μην μας κλέβετε άλλο !! Κάντε κάτι!!
Αναγνώστης
Share on Facebook