Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

”Είστε ένα βήμα από την κορυφή”


Η ήττα από τον Παναθηναϊκό σκόρπισε την απογοήτευση. Ο Γιαννάκης με τους μπασκετμπολίστες του πάντως, όπως κάθε χρόνο, γευμάτισαν την επομένη της απώλειας του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός της ομάδας ευχαρίστησε τους αθλητές του και τους είπε και κάποια πράγματα:..



«Υπήρχαν αρκετές καλές στιγμές μέσα στη χρονιά κι ελπίζω να έχετε μάθει κάτι. Κανείς, ο οποίος θέλει να φτάσει ψηλά, δεν δουλεύει χωρίς πίεση. Είστε μισό βήμα πριν την κορυφή, ίσως και να ‘στε και στην κορυφή, αλλά είστε καλοί με τον εαυτό σας.

Η ζωή είναι δική σας και πρέπει να πάρετε τα καλύτερα ως μπασκετμπολίστες και ως άνθρωποι. Για να πάρετε αυτό που τους χαρίσαμε φέτος, πρέπει να μάθετε να μη θυμώνετε, κι αυτό που εσάς σας στενοχωρεί να μην το κάνετε στον διπλανό σας. Το κυριότερο είναι να ανακαλύψετε τον εαυτό σας.

Είμαι χαρούμενος που είμαι στην παρέα σας, κάθε μέρα μαθαίνω κάτι, κι από σας έμαθα πολλά. Πιστεύω πολύ σε σας, αλλά επειδή έχετε ταλέντο παρασύρεστε εύκολα. Καλή ξεκούραση, σκεφτείτε και γίνετε καλύτεροι. Μη σταματάτε να δουλεύετε το μυαλό σας και το σώμα σας. Η επόμενη μέρα είναι καλύτερη από τη χτεσινή».

Ψάχνουν λύσεις οι Αγγελόπουλοι
Το πρωτάθλημα χάθηκε για άλλη μια φορά από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα τη νύχτα της Κυριακής στο Ειρήνης και Φιλίας, μάλλον αυτό είναι το λιγότερο…κακό! Υπάρχουν άλλα, που αυτές τις ώρες «τσουρουφλίζουν» την διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

Κυριολεκτικά , ένα σωρό θέματα είναι ανοιχτά και καλούνται οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να τα αντιμετωπίσουν. Άλλα επείγουν, άλλα όχι. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι:

1. Τα επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού, έφτασαν σε σημείο τους διαιτητές να αποχωρήσουν και να κλείσουν το φύλλο αγώνα με 0- 20! Αυτομάτως, οι κίνδυνοι για τους «ερυθρόλευκους» είναι τεράστιοι και για το επόμενο πρωτάθλημα. Ανάλογα με το πώς θα κυλήσει η κλήση του δικαστή και η όλη διαδικασία στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Αν ο Ολυμπιακός «φάει» μόνο ποινή αποκλεισμού έδρας και πρόστιμο, μάλλον θα πρέπει να ‘ναι και ευτυχισμένος.

2. Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι παρακαλούσαν τους οπαδούς να μην κάνουν όσα έκαναν, αλλά τα παρακάλια τους, έπεφταν στα σκουπίδια. Ποια θα είναι η αντίδραση των δυο αδερφών; Πώς θα ζυγίσουν αυτή την «σχέση» με την εξέδρα;

3. Στα τελευταία λεπτά, καμιά 50αρια άτομα φώναζαν «ξύπνα επιτέλους Αγγελόπουλε». Ο κόσμος και ο Τύπος κατάλαβε, ότι το έκαναν για την διαιτησία, το θέμα είναι οι Αγγελόπουλοι πως το έχουν εκλάβει;

4. Είναι άλλη μια χρονιά, όπου ο Ολυμπιακός απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα. Και ήταν ο βασικός στόχος! Άλλη μια σεζόν, που τόσα εκατομμύρια δεν έπιασαν τόπο. Ποια θα ‘ναι η πολιτική στο μέλλον;

5. Το theplayer.gr πριν τον 4ο τελικό, έγραψε για το «μπούμερανγκ» και δικαιώθηκε. Οι Ολυμπιακοί δήλωναν θυμωμένοι, εξοργισμένοι και αυτό γύρισε σε βάρος τους. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πιο εύκολα από κάθε άλλο παιχνίδι φέτος και μέσα στο Ειρήνης και Φιλίας. Αυτό θα αποτελέσει μεγάλο θέμα συζήτησης στην ΚΑΕ.

Ο προπονητής

Δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση αν μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοινωθεί διαζύγιο με τον Γιαννάκη. Μπορεί βέβαια και να μη συμβεί καν αυτό. Γιατί το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού τελείωσε.

Υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν, πως ο Γιαννάκης δεν έχει ακόμη φύγει από την ομάδα του Πειραιά. Μπροστά όμως σε αυτούς τους γρίφους, δεν υπάρχει κάτι άλλο, από την στάση σιωπής, που κρατάνε οι διοικούντες. Για να ‘μαστε και αντικειμενικοί στο 100%, είναι και νωρίς αφού δεν έχουν περάσει παρά μόνο κάποιες ώρες από το 3- 1 του Παναθηναϊκού.

Το υλικό!

Υπάρχουν παίκτες που θα φύγουν και παίκτες που θα μείνουν, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Ωστόσο, πέρα από τα λογικά(αποχώρηση Πέν, Βούισιτς, Χαλπερίν) για όλες τις άλλες υποθέσεις, η διοίκηση θα κινηθεί, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει, τι μέλλει γενέσθαι με τον προπονητή.

theplayer.gr


Share on Facebook