Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση της ΑΜΕΛ κατά των κινητοποιήσεων στο Μετρό


Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους περίπου 650.000 επιβάτες του Μετρό, που για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σήμερα, Παρασκευή, δεν μπορούν να μετακινηθούν με τους συρμούς του, λόγω των κινητοποιήσεων του προσωπικού της Αττικό Μετρό-Εταιρεία Λειτουργίας ΑΜΕΛ. Στη Δικαιοσύνη θα...


προσφύγει κατά των κινητοποιήσεων εντός της ημέρας η διοίκηση της ΑΜΕΛ.

Oι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης της ΑΜΕΛ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 275 συναδέλφων τους, οι οποίες λήγουν έως τα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου και έχουν κριθεί παράνομες από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», για σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας ως εξής: 05.30- 11.00 Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, 11.00- 16.00 Σωματείο Οδηγών, 16.00- 00.30 Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι απειλούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η διοίκηση της ΑΜΕΛ εντός της ημέρας προσφεύγει κατά των κινητοποιήσεων στη Δικαιοσύνη. Πάντως, οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν ότι το Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία λειτουργίας του Μετρό για τη δήθεν απόλυση συναδέλφων τους είναι εκτός από παράνομες και αδικαιολόγητες, αφού κανένας συνάδελφός τους δεν απολύθηκε» τονίζεται από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών.

«Το πραγματικό γεγονός» επισημαίνεται «είναι ότι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν προεκλογικά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009. Η επιλογή αυτή της διοίκησης είναι μονόδρομος, μετά το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία».

Επίσης, τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμιά βάση στις δικαιολογίες συνδικαλιστών ότι το Μετρό δεν θα μπορεί να εκτελεί κανονικά τα δρομολόγιά του, δεδομένου ότι ο μέσος παραγωγικός χρόνος των οδηγών στο Μετρό ανά βάρδια είναι 4.30 ώρες, όταν στον ΗΛΠΑΠ είναι 7,25 ώρες.

tanea

Share on Facebook