Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

"Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου στις... Σέρρες..;"


"Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου σκοπεύουν να παρασκευάσουν, την ερχόμενη Κυριακή, οι Σερραίοι, ώστε να γράψουν για ακόμη μια φορά- τρίτη κατά σειρά- το όνομα της πόλης τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι, με διάμετρο 2,50μ. και ύψος 1μ., και το βάρος του τελικού προϊόντος θα...

ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρριφθεί το ισχύον ρεκόρ των δύο τόνων.

Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο εντάσσεται στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουνίου, οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων του νομού θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές από το σερραϊκό ρύζι, με την κριτική συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Το Σάββατο, θα ακολουθήσει ημερίδα Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπου θα συμμετάσχουν συγγραφείς και ερευνητές της γαστρονομίας του πολιτισμού καθώς και αρχιμάγειροι, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, λαογράφοι, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου, με την παρασκευή του ρυζόγαλου, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν, στη συνέχεια, την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εκλεκτό έδεσμα.

Για την παρασκευή του ρυζόγαλου θα συνεργαστούν οι ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλάουρ και μπόλικη κανέλα.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Σέρρες, που τείνει πλέον να γίνει θεσμός, έχει ως σκοπό την προβολή του νομού και των επιχειρήσεών, του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας στο νομό."
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Share on Facebook