Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

«Έφυγε» ο Τζον Γούντεν


Μπάσκετ στη «γειτονιά των αγγέλων» θα συνεχίσει να διδάσκει ο μέντορας του αμερικανικού μπάσκετ, Τζον Γούντεν. Ο άνθρωπος που διαμόρφωσε το αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα και το μετέτρεψε σε αυτό που εμείς ξέρουμε σήμερα σαν μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές δυναστείες των Η.Π.Α, έσβησε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, μετά από βραχεία νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο Ρόναλντ Ρίγκαν UCLA του Λος Άντζελες...

Ο Γούντεν διετέλεσε προπονητής του UCLA από το 1964 ως το 1975, κατακτώντας 7 σερί τίτλους. Επίσης κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του ρεκόρ, κρατώντας την ομάδα του αήττητη για 88 παιχνίδια! Έζησε με το ψευδώνυμο «ο Μάγος του Γουέστγουντ» μέσα στα γήπεδα του κολεγιακού πρωταθλήματος καταφέρνοντας να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία με 620 νίκες και 147 ήττες σε 27 χρόνια προπονητικής. Παρά το γεγονός ότι από τα χέρια του πέρασαν παίχτες όπως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Γκάιλ Γκουντριχ και ο Μαρκές Τζόνσον, πάντα κατάφερνε να υποτάσσει το προσωπικό και πηγαίο ταλέντο τους στο πνεύμα του ομαδικού αλτρουιστικού πνεύματος. Πάντα έλεγε στους παίχτες του «Βάλτε την ομάδα πάνω από εσάς».

Ακόμα και μετά που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο «Μάγος» ήταν κοντά στο UCLA, κοντά σε αυτό που αγάπησε και έδωσε τα πάντα. Το μπάσκετ.

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=hgMratt3C3OE56J9&Rec_ID=2867
Share on Facebook