Στην δέκατη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η ελληνική ομάδα μετά τη πρώτη ημέρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων που φιλοξενείται στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Έχει 101 βαθμούς, αλλά η θέση αυτή δεν δίνει παραμονή. Η Ισπανία με 106 και η Λευκορωσία με 110.5, είναι πάνω απο την ελληνική ομάδα που θα ...
πρέπει να ξεπεράσει μία απο τις δύο για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Έχει δύσκολο έργο καθώς το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας έχει αρκετά καλά αγωνίσματα για τους Ισπανούς, ενώ και οι Λευκορώσοι έχουν σημαντική διαφορά στη βαθμολογία. Το παλεύουν πάντως με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία να μην αποφεύγουν τον υποβιβασμό.
Έχοντας απαιτήσεις κυρίως από τον εαυτό της, η Αθανασία Πέρρα έκανε την εμφάνιση που έπρεπε στο Ευρωπαϊκό κύπελλλο εθνών στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Κατέκτησε την δεύτερη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 14,37 μ., χάνοντας τη πρωτιά απο την Ολγα Σαλαντούχα για δύο εκατοστά. Έγινε με κανονικές συνθήκες το άλμα αυτό, ενώ τα άλλα τρία άλματα ήταν στα 14,07 μ., 14,34 μ. και 14,15 μ. Το θετικό είναι πως φέτος παρουσιάζεται πολύ σταθερή στις εμφανίσεις της η πρωταθλήτρια του τριπλούν και αν συνεχίσει έτσι τότε έχει ελπίδες για πολύ καλά πράγματα τη φετινή σεζόν.
“Ο αέρας σε μπέρδευε στον αγώνα και είχε αρκετό κρύο. Ήθελα να είμαι κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ και είμαι ευχαριστημένη απο την εμφάνιση και τη θέση που πήρα. Αν είχε καλύτερες καιρικές συνθήκες θα έβγαζα μεγαλύτερο άλμα και θα κέρδιζα”, ανέφερε η Πέρρα.
Κόντρα στις πολύ κακές συνθήκες η Γεωργία Κοκλώνη έκανε και με το παραπάνω το καθήκον της. Τερμάτισε τρίτη στη σειρά της και στο σύνολο με χρόνο 11.31, έχοντας αρκετά δυνατό και ευνοϊκό άνεμο. Δεν έμεινε ευχαριστημένη απο τον τρόπο που έτρεξε όμως πήρε τους βαθμούς που αναμενόταν και αυτό είναι που μετράει στο τέλος.
“Με τόσο κρύο είμαι πολύ ευχαριστημένη από την επίδοση μου. Αν και η κούρσα δεν ήταν καλή τεχνικά, κατάφερα να βγάλω καλή επίδοση και να δώσω και βαθμούς στην ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί έχω να τρέξω στο εξωτερικό απο τους Μεσογειακούς και ήμουν λίγο αγχωμένη”, ανέφερε η ελληνίδα σπρίντερ που είδε τη Γαλλίδα Μανγκ να κερδίζει με χρόνο 11.23.
Στα 100 μ. των ανδρών ο Ντουέιν Τσέιμπερς έκανε την επίδοση της χρονιάς στην Ευρώπη. Με 9.99 κέρδισε τη κούρσα, με τον Κριστόφ Λεμέτρ απο τη Γαλλία να κάνει 10.02 και να είναι πολύ κοντά στο να γίνει ο πρώτος λευκός αθλητής που θα σπάσει το φράγμα των 100 μ. σε κανονικές συνθήκες. Στην άλλη σειρά έτρεξε ο Αγγελος Αγγελάκης που όμως πλήρωσε τη κακή του εκκίνηση και τερμάτισε τελευταίος σε 10.82.
Στα 400 μ. εμπ., ο Περικλής Ιακωβάκης λίγο έλειψε να κερδίσει τον Βρετανό και είναι δεδομένο πως θα γίνει μεγάλη μάχη στο ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης. Ο Γκριν τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 49.53, με τον Ιακωβάκη να ακολουθεί με 50.13, επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει, αλλά με τις συνθήκες που έγινε ο αγώνας, η εμφάνιση του κρίνεται πολύ καλή καθώς έδωσε και τους βαθμούς στην ομάδα. Πήγε συντηριτικά καθώς ο δυνατός αέρας τον ανησύχησε και δεν τα έδωσε όλα στη κούρσα.
“Με τόσο κακές συνθήκες δε μπορείς να τρέξεις. Μπήκα με 14 διασκελισμούς που έχω να το κάνω απο το 2002, γιατί με τον αέρα ήταν δύσκολο να κάνεις σωστό αγώνα. Το καλό είναι ότι στο τέλος είχα δυνάμεις και δεν ένοιωσα κουρασμένος. Το ζητούμενο ήταν η θέση και όχι η επίδοση. Ήθελα να κερδίσω. Με κανονικές συνθήκες μπορούσα να τρέξω ένα δευτερόλεπτο κάτω”, ανέφερε ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 400 μ. εμπ.
Στις γυναίκες τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τη Χριστίνα Χαντζή. Απο την εσωτερική τερμάτισε σε χρόνο 1.00.29 και ήταν 12η στον αγώνα.
Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας ήταν ο Δημήτρης Γράβαλος που έκανε εκπληκτική εμφάνιση στα 400 μέτρα. Κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του στη β' σειρά και ήταν τέταρτος στο σύνολο με 46.35. Το μόνο κρίμα είναι πως έχασε για πέντε εκατοστά το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Ηταν η καλύτερη του εμφάνιση μετά απο καιρό και κέρδισε και ένα προσωπικό στοίχημα με την επίδοση του.
“Μπήκα μέσα χωρίς φόβο. Και το καλό είναι ότι βρήκα τον καλό μου εαυτό. Κρίμα που έχασα το όριο για τη Βαρκελώνη για 5 εκατοστά. Είχα καιρό να κάνω μία καλή κούρσα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κέρδισα τον Δημήτρη, όχι τους αντιπάλους μου', σχολίασε ο πρωταθλητής από τη Θεσσαλονίκη.
Στη σφύρα ο Σταμάτης Παπαντωνίου προσπάθησε να πλασαριστεί στην οκτάδα, αλλά τελικά ήταν ένατος με 70,93 μ. Η τρίτη του βολή ήταν η καλή, καθώς ήταν πάνω απο τα 72 μέτρα, αλλά βγήκε άκυρη, με αποτέλεσμα να μείνει ένατος. Το κακό είναι πως τον αγώνα κέρδισε ο Λευκορώσος Κριβίτσκι με 77,79 μ. και έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του.
Ενατος ήταν και ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαίρα. Με βολή στα 18,83 μ. δεν κατάφερε να πλασαριστεί ψηλότερα, με τον Τόμας Μαγέφσκι να κερδίζει τον αγώνα με βολή στα 20,63 μ., δύο εκατοστά πάνω απο τον Γερμανό Μπάρτελς.
Στον δίσκο η Δωροθέα Καλπακίδου γνώριζε πως είχε δύσκολο έργο. Ήθελε να πλασαριστεί πάνω απο τις χώρες που διεκδικούν τη παραμονή στη κατηγορία, αλλά τελικά έμεινε 12η με 48,93 μ.
Ιδια τύχη είχαν όπως ήταν φυσιολογικό στα 1.500 μ. ο Ανδρέας Δημητράκης που τερμάτισε 12ος με χρόνο 3.58.66, αλλά και η Αθηνά Κοϊνη στα στιπλ που τερμάτισε σε χρόνο 11.11.23.
Εχοντας περάσει αρκετά προβλήματα τη φετινή σεζον, η Σάβα Λίκα μπήκε στον ακοντισμό γνωρίζοντας πως θα έχει δύσκολη αποστολή καθώς δεν είναι σε θέση να ρίξει αρκετά μακριά. Έριξε καλύτερη βολή στα 53,12 μ. και κατετάγη όγδοη σε έναν αγώνα που θα ήθελε κάτι περισσότερο μιας και με 56 μέτρα θα ήταν στην εξάδα. Νικήτρια ήταν η Κριστίν Ομπεργκφολ με 59,88 μ. σε έναν αγώνα που έγινε κάτω απο πολύ αντίξοες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό πως η κορυφαία φέτος τον κόσμο, Μαρίγια Αμπακούμοβα, ήταν τρίτη με βολή στα 58,24 μ., δέκα μέτρα κάτω απο το ρεκόρ της φέτος!
Μέσα στην εξάδα του ύψους ήθελε να πλασαριστεί ο Κώστας Μπανιώτης και τα κατάφερε μια χαρά καθώς ήταν πέμπτος στον αγώνα. Πέρασε τα 2,22 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια, όπως και τα 2,18 μ. νωρίτερα, αλλά στις δύο άκυρες στα 2,25 μ. αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω κανονισμών. Αν το περνούσε θα ήταν σίγουρα μέσα στη τριάδα και θα έδινε πολύ χρήσιμους βαθμούς στην ομάδα. Στις λεπτομέριες δεν τα κατάφερε, αλλά η θέση που πήρε ήταν καλή. Πρώτος ήταν ο Ρώσος Σουστόφ με 2,28 μ.
Χωρίς να υπάρχουν απαιτήσεις για υψηλό πλασάρισμα, η Τίνα Κεφαλά έκανε καλή εμφάνιση και τερμάτισε ένατη στα 3.000 μέτρα. Έκανε μάλιστα και ατομικό ρεκόρ με 9.21.74, επιβεβαιώνοντας τουλάχιστον τη καλύτερη δυνατή θέση που περίμενε απο αυτήν η ομάδα.Αντίθετα, ζόρικα αποδείχθηκαν τα πράγματα για τον Αντώνη Παπαντώνη που τερμάτισε τελευταίος με 14.45.05.
Τερματίζοντας τρίτη στη σειρά της και ένατη στο σύνολο, η Αγνή Δερβένη έκανε το αναμενόμενο και κατέκτησε την ένατη θέση με το 54.71 που έκανε. Δυσκολεύτηκε πολύ απο το πρόβλημα που έχει στο μετατάρσιο, αλλά και τον αέρα, όμως έκανε τη κούρσα της και πάλεψε όσο μπορούσε.
"Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας με τον αέρα. Ευτυχώς το πόδι δεν πονάει. Ενοιωθα καλά και γι' αυτό μπήκα στη κούρσα", ανέφερε η Δερβένη που θα τρέξει κανονικά με την 4Χ400 μ., μαζί με τις Παναγιωτίδου, Σύρου και Χαντζή.
Μπορεί να ήταν απο τους πρωτάρηδες στην ομάδα ο Μιχάλης Μερτζανίδης, αλλά έκανε καλή εμφάνιση στο μήκος. Με άλμα στα 7,71 μ. ήταν έβδομος και πήρε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα που περίμενε. Πλησίασε το φετινό του ρεκόρ και έδωσε βαθμούς σε ένα αγώνισμα όπου ο Ρώσος Πάβελ Σάλιν πέταξε στα 8,26 μ. με ευνοϊκό άνεμο και κέρδισε τον αγώνα.
Στις σκυτάλες 4Χ100 μ. οι άνδρες με τους Στεργιούλη, Τσάκωνα, Κουτσοθεωδόρου και Αγγελάκη, έκαναν σχετικά καλές αλλαγές, αλλά κατετάγησαν ένατοι με 40.30.
Καλύτερα τα πήγε η ομάδα στις γυναίκες, με τις Κομπίδου, Καρασταμάτη, Φέρρα και Κοκλώνη να τερματίζουν σε 44.71 και να είναι όγδοες στο σύνολο. Αν γινόταν καλύτερα η τελευταία αλλαγή, τότε σίγουρα θα είχαν καλύτερο αποτέλεσμα και θέση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα πήγαν καλά.
"Αν γινόταν η αλλαγή καλύτερα, θα είχαμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Ο αέρας έκανε δύσκολο τον αγώνα", ανέφερε η Φέρρα, ενώ η Κομπίδου τόνισε:
"Προσαθήσαμε για το καλύτερο και ελπίζω να ήταν αρκετή η προσπάθεια για την ομάδα"
Σε κακή μέρα βρέθηκε η Αφροδίτη Σκαφίδα στο επί κοντώ. Πέρασε με τη 3η προσπάθεια τα 3,85 μ. και έκανε δύο άκυρες στα 4,05 μ., με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα για άλλη προσπάθεια εκεί. Στις τέσσερις άκυρες αποκλείεται η κάθε αθλήτρια απο τον αγώνα και το πλήρωσε αυτό η πρωταθλήτρια του επί κοντώ που έμεινε χαμηλά στη κατάταξη. Δεδομένο είναι πως μπορεί να πηδήξει ψηλότερα, όμως δεν της πήγε καθόλου καλά ο αγώνας και έμεινε χαμηλά στη κατάταξη. Πρώτη ήταν η Φεοφάνοβα με 4,65 μ., όσο έκανε και η Γερμανίδα Σπίγκελμπουργκ.
*** Ελληνική κερκίδα στήθηκε στις κερκίδες του Φάνα Στάντιον με περίπου 20 μικρά παιδιά από σχολεία της Νορβηγίας που τα είχαν ντύσει στα γαλλανόλευκα και κρατούσαν πανό με το όνομα της χώρας μας. Το ίδιο έκαναν οι διοργανωτές και με παιδιά απο άλλες χώρες, ενώ υπήρχαν και κάποιοι έλληνες που εργάζονται μόνιμα στο Μπέργκεν. Ελληνίδα είναι και η ξεναγός της ομάδας που ζει μόνιμα στη πόλη.
*** Μέσα στο «πράσινο» είναι το Φάνα Στάντιον, ανάμεσα απο δύο λόφους γεμάτους έλατα. Κάπου... ανάμεσα φαίνονται και μερικά σπίτια απ' όπου οι ιδιοκτήτες απολάμβαναν τους αγώνες, μαζί φυσικά με την εκπληκτική θέα που έχει η περιοχή.
*** Aργότερα το βράδυ θα αποφασιστεί ποια εκ των Πέρρα και Καφούρου θα αγωνιστεί στο μήκος, στη δεύτερη ημέρα. Στο ξενοδοχείο θα συναντηθούν οι δύο αθλήτριες με τον Κώστα Σπανίδη που θα αποφασίσει για το ποια θα αγωνιστεί.
Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας
ΑΝΔΡΕΣ
100 μ.: 1η σειρά (+1.1) Τσέιμπερς (Μ.Βρετανία) 9.99, Λεμέτρ (Γαλλία) 10.02, Ντι Γκρεγκόριο (Ιταλία) 10.20, Ροντρίγκεθ (Ισπανία) 10.23, Στέμπελ (Πολωνία) 10.48
2η σειρά (+2.1) Γιεπίσιν (Ρωσία) 10.40, Λίνικ (Λευκορωσία) 10.44, Σμέλικ (Ουκρανία) 10.57, Χαμαλάινεν (Φινλανδία) 10.64, Λάρσεν (Νορβηγία) 10.71, ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ 10.82
400 μ.: 1η σειρά- Ρούνει (Μ.Βρετανία) 45.67, Ντζόνε (Γαλλία) 45.72, Κρασνόφ (Ρωσία) 45.74, Σνάιντερ (Γερμανία) 46.36, Μπαρμπέρι (Ιταλία) 46.62, Κλίμζακ (Πολωνία) 47.00
2η σειρά- ΓΡΑΒΑΛΟΣ 46.35, Μπουράκοφ (Ουκρανία) 47.18, Βαλιμάκι (Φινλανδία) 47.29, Ουκαπόρ (Ισπανία) 47.78, Ρόινε (νορβηγία) 48.19, Παλουιάν (Λευκορωσία) 48.38
1.500 μ.: ΜακΚουρτ (Μ.Βρετανία) 3.46.70, Ομπριστ (Ιταλία) 3.46.77, Σλάνγκεν (Γερμανία) 3.46.99, Ντεμσίζακ (Πολωνία) 3.47.16, Ινγερμπρίστεν (Νορβηγία) 3.47.40, Σάντελς (Φινλανδία) 3.47.48, Τουκτάτσεφ (Ρωσία) 3.47.79, 12ος ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ 3.58.66
5.000 μ.: Φάραχ (Μ.Βρετανία) 13.46.93, Μπεζαμπέ (Ισπανία) 13.49.24, Λέμπιντ (Ουκρανία) 13.49.90, Ρυμπάκοφ (Ρωσία) 13.55.04, Μεούτσι (Ιταλία) 13.56.95, Ρασάνεν (Φινλανδία) 13.58.40, Μόεν (Νορβηγία) 14.00.03, Κλέζεκ (Πολωνία) 14.01.41, 12ος ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ 14.45.05.
400 μ. εμπ.: 1η σειρά- Γκριν (Μ. Βρετανία) 49.53, ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ 50.13, Ντερεβιάγκιν (Ρωσία) 50.20, Μελνίκοφ (Ουκρανία) 50.48, Μελάρντ (Γαλλία) 51.14, Σιρμάιστερ Γερμανία) 51.16
2η σειρά- Καραμπέλι (Ιταλία) 51.21, Σέρκου (Λευκορωσία) 51.37, Ομέλκο (Πολωνία) 52.70
Υψος: Σουστόφ (Ρωσία) 2,28 μ., Πάρσονς (Μ.Βρετανία) 2,25 μ., Προστένκο (Ουκρανία) 2,22 μ., Σεν Ζαν (Γαλλία) 2,22 μ., ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ 2,22 μ., Μπερμέγιο (Ισπανία) 2,22 μ., Ζαϊτσάου (Λευκορωσία) 2,18 μ.
Μήκος: Σάλιν (Ρωσία) 8,26 μ., Γκομίς (Γαλλία) 8,09 μ., Τόμλινσον (Μ.Βρετανία) 7,98 μ., Κίβινεν (Φινλανδία) 7,84 μ., Κασέρες (Ισπανία) 7,81 μ., Ράιφ (Γερμανία) 7,80 μ., ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ 7,71 μ., Λεβαντόφσκι (Πολωνία) 7,53 μ.
Σφυροβολία: Κριβίτσκι (Λευκορωσία) 77,79 μ., Βιτζόνι (Ιταλία) 77,54 μ., Εσερ (Γερμανία) 75,79 μ., Φιζέρ (Γαλλία) 74,76 μ., Κοντράτοβιτς (Πολωνία) 73,77 μ., Καργιαλάινεν (Φινλανδία) 72,30 μ., Βινισένκο (Ρωσία) 71,85 μ., Χένρικσεν (Νορβηγια) 71,11 μ., ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ 70,93 μ., Ρυμπάνκο (Ουκρανία) 68,72 μ., Σμιθ (Μ.Βρετανία) 66,72 μ., Σιενφουέγος (Ισπανία) 64,75 μ.
Σφαιροβολία: Μαγέφσκι (Πολωνία) 20,63 μ., Μπάρτελς (Γερμανία) 20,61 μ., Νιαρέ (Γαλλία) 20,35 μ., Λίζιν (Λευκορωσία) 19,97 μ., Μάιερσκοφ (Μ.Βρετανία) 19,91 μ., Σόφιν (Ρωσία) 19,55 μ., Σεμένοφ (Ουκρανία) 19,38 μ., Βίβας (Ισπανία) 19,21 μ., ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 18,83 μ.
4Χ100 μ.: 1η σειρά- Ιταλία 38.83, Μ. Βρετανία 39.00, Πολωνία 39.09, Ρωσία 39.32, Ουκρανία 39.52
2η σειρά- Γερμανία 39.07, Ισπανία 40.04, Φινλανδία 40.06, ΕΛΛΑΔΑ (Στεργιούλης, Τσάκωνας, Κουτσοθεοδώρου, Αγγελάκης) 40.30, Λευκορωσία 40.71, Νορβηγία 40.89
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
100 μ.: 1η σειρά (+2.4) Μανγκ (Γαλλία) 11.23, Οκπαραέμπο (Νορβηγία) 11.30, ΚΟΚΛΩΝΗ 11.31, Πολιάκοβα (Ρωσία) 11.36, Ποβ (Ουκρανία) 11.38, Σέιλερ (Γερμανία) 11.39
2η σειρά (+1.3) Τέρνερ (Μ.Βρετανία) 11.31, Μουρίλο (Ισπανία) 11.45, Κορζιάνσκα (Πολωνία) 11.51, Μπαλίκινα (Λευκορωσία) 11.53, Λεβοράτο (Ιταλία) 11.67, Κεσκισάλο (Φινλανδία) 11.93
400 μ.: 1η σειρά- Ουστάλοβα (Ρωσια) 51.79, Γιεφγρέμοβα (Ουκρανία) 52.47, Ούσοβιτς (Λευκορωσία) 52.91, Γκρενότ (Ιταλία) 52.97, Μισανό (Γαλλία) 53.33, Κρέμερ (Γερμανία) 54.59
2η σειρά- Γουόλ (Μ.Βρετανία) 53.48, Μπένταρεκ (Πολωνία) 54.59, ΔΕΡΒΕΝΗ 54.71, Χογκ (Νορβηγία) 55.29, Γκαρίδο (Ισπανία) 55.51, Μιλάρντ (Φινλανδία) 55.87
800 μ.: Λούπου (Ουκρανία) 2.02.74, Κλιούκα (Ρωσία) 2.03.49, Κούσμα (Ιταλία) 2.03.91, Τζάκσον (Μ.Βρετανία) 2.04.53, Φίλιξ (Γαλλία) 2.04.55, ΦΙΛΑΝΔΡΑ 2.04.69, Μάκεσταμ (Νορβηγία) 2.04.81, Καρέιβα (Λευκορωσία) 2.04.94
3.000 μ.: Ζαντορόσναγια (Ρωσία) 9.08.42, Πλις (Πολωνία) 9.08.94, Κβάμπεργκ (Νορβηγία) 9.09.59, Ροντρίγκεθ (Ισπανία) 9.09.52, Κούντελιτς (Λευκορωσία) 9.16.06, Κοστάντζα (Ιταλία) 9.16.59, Πάλαντ (Μ.Βρετανία) 9.17.47, Ιεκμένκο (Ουκρανία) 9.17.86, ΚΕΦΑΛΑ 9.21.74
400 μ. εμπ.: 1η σειρά- Αντιουκχ (Ρωσία) 55.27, Τσάιλντ (Μ.Βρετανία) 56.48, Ράμπεντσιουκ (Ουκρανία) 56.79, Γιένσεν (Πολωνία) 57.05, Τζεντίλι (Ιταλία) 57.86, Κόλμαν (Γερμανία) 58.06
2η σειρά- Τομπ (Νορβηγία) 58.01, Μπουλτάκοβα (Λευκορωσια) 58.02, Αναρχασί (Γαλλία) 58.96, Ράντα (Φινλανδία) 59.25, Φορκαντέλ (ισπανία) 59.61, ΧΑΝΤΖΗ 1.00.29
3.000 μ. στιπλ: Ζαντούρεβνα (Ρωσία) 9.23.00, Μοράτο (Ισπανία) 9.42.10, Κολάφκσα (Πολωνία) 9.43.40, Πάρκερ (Μ.Βρετανία) 9.44.81, Ντουάρτε (Ιταλία) 9.45.19, Ρομανιόλο (Ιταλία) 9.45.19, Γκρόβνταλ (Νορβηγία) 9.47.92, Πανταμπέντ (Λευκορωσία) 10.03.57, 12Η ΚΟΪΝΗ 11.11.24
Επί κοντώ: Φεοφάνοβα (Ρωσια) 4,65 μ.,Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία) 4,65 μ., Ρογκόφσκα (Πολωνία) 4,40 μ., Σκαρπελίνι (Ιταλία) 4,30 μ., Νικάνεν (Φινλανδία) 4,30 μ., Λαρσάσεν (Νορβηγία) 4,30 μ., Ματιό (Γαλλία) 4,20 μ., Ντένισον (Μ.Βρετανία) 4,20 μ., Πινέρο (Ισπανία) 4,20 μ., ΣΚΑΦΙΔΑ 3,85 μ., Μπαγιάντζινα (Λευκορωσία) 3,45 μ., Κόζλοβα (Ουκρανία) 3,45 μ.
Τριπλούν: Σαλαντούχα (Ουκρανία) 14,39 μ., ΠΕΡΡΑ 14,37 μ., Καγιούκοβα (Ρωσία) 14,26 μ., Τζέτσουκ (Λευκορωσία) 14,15 μ., Λα Μάντια (Ιταλια) 14,04 μ., Ν'Ζολά (Γαλλία) 14,00 μ., Σκιμπίνσκα (Πολωνία) 13,89 μ., Ντέμουτ (Γερμανία) 13,78 μ.
Δισκοβολία: Μούλερ (Γερμανία) 63,53 μ., Σάντοβα (Ρωσία) 59,59 μ., Κάρσακ (Ουκρανία) 57,20 μ, Μποντρινιόν (Ιταλία) 54,53 μ., Βισνιέφσκα (Πολωνία) 54,25 μ., Πιντζόν (Γαλλία) 53,59 μ., Ρόουλς (Μ.Βρετανία) 53,33, 12η ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ 48,93 μ.
Ακοντισμός: Ομπεργκφολ (Γερμανία) 59,88 μ., Σέγιερς (Μ. Βρετανία) 59,25 μ., Αμπακούμοβα (Ρωσία) 58,24 μ., Σορμούνεν (Φινλανδία) 57,11 μ., Ρέμπρικ (Ουκρανία) 56,97 μ., Τσίλα (Ισπανία) 55,83 μ., Μπάνι (Ιταλία) 54,79 μ., ΛΙΚΑ 53,12 μ.
4Χ100 μ.: 1η σειρά- Ρωσία 42.98, Γαλλία 43.37, Ουκρανία 43.72, Μ. Βρετανία 43.77, Πολωνία 43.97, Ιταλία άκυρη
2η σειρά- Γερμανία 43.79, Λευκορωσία 44.51, ΕΛΛΑΔΑ (Κομπίδου, Καρασταμάτη, Φέρρα, Κοκλώνη) 44.71, Ισπανία 45.34, Νορβηγία 46.37, Φινλανδία 46.60
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρωσία 209, Μ. Βρετανία 188, Ιταλία 154.5, Ουκρανία 153, Γαλλία 150.5, Πολωνία 143, Γερμανία 141.5, Λευκορωσία 110.5, Ισπανία 106, ΕΛΛΑΔΑ 101, Νορβηγία 95, Φινλανδία 80.Share on Facebook