Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το παραδοσιακό αρχοντικό του Bon viveur της πολιτικής Μ.Λιάπη


Βίλες σε Αθήνα και Μύκονο, αλλά και παραδοσιακό αρχοντικό στην Ευρυτανία, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ, εμφανίζει στο τελευταίο του «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός... Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης.
Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, ο ξάδερφος του κ. Κώστα Καραμανλή στη λίστα με τα διαμερίσματα, τα γραφεία και τα αγροτεμάχια της ειδικής δήλωσης εμφανίζει τρία πολυτελή σπίτια: ένα στην Κηφισιά, ένα στη Μύκονο και μία εξοχική κατοικία στην Ευρυτανία.
Ο απόγονος της οικογένειας Καραμανλή φαίνεται πως έχει αδυναμία στα πετρόχτιστα σπίτια. Στο μαγευτικό Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, στη «συνοικία των θεών» όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί λόγω της απίστευτης φυσικής ομορφιάς, ο κ. Λιάπης διαθέτει μια πετρόχτιστη εξοχική κατοικία 237 τ.μ., την οποία απέκτησε το 1995.
Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας "Πρώτο θέμα" το σπίτι ανακαινίστηκε από τον νέο του ιδιοκτήτη και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 542 τ.μ. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Λιάπη, αυτό το σπίτι αποτέλεσε το καταφύγιό του μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Εκεί αποσύρθηκε για να ηρεμήσει, να ξεκουραστεί, αλλά κυρίως για να ολοκληρώσει ένα βιβλίο με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ο κ. Λιάπης συνηθίζει να πηγαίνει στην Ευρυτανία τους χειμερινούς μήνες παρέα με λιγοστούς φίλους. Αυτό το σπίτι προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις και διευκολύνσεις που αρμόζουν σε έναν πρώην υπουργό. Η εμπορική αξία της πετρόκτιστης βίλας αγγίζει, σύμφωνα με μεσίτες του νομού, τις 475.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/2010/06/bon-viveur.html

Share on Facebook