Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο επικεφαλής του λογαριασμού που δημιούργησε η BP για την παροχή αποζημιώσεων δηλώνει ότι θα κλίνει υπέρ των ζημιωθέντων


Ο γενικός διευθυντής της BP θα συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Μεντβέντεφ

Ο επικεφαλής του ταμείου των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δημιούργησε η BP προκειμένου να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού δήλωσε σήμερα ότι ...
θα κλίνει υπέρ αυτών που διεκδικούν τις αποζημιώσεις.

"Αυτές οι πληρωμές έκτακτης ανάγκης (...) πρέπει να γίνονται με λιγότερες διαδικασίες επιβεβαίωσης απ' ότι αν δίναμε ένα εφάπαξ ποσό που θα αποτελούσε ολόκληρη την αποζημίωση", δήλωσε ο Κένεθ Φάινμπεργκ, ο ανεξάρτητος διαχειριστής του λογαριασμού.

"Στις πληρωμές έκτακτης ανάγκης πρέπει να σφάλεις υπέρ των ζημιωθέντων".

Ο Φάινμπεργκ, που στο παρελθόν είχε αναλάβει τις αποζημιώσεις των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ορίστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα διαχειριστής αυτού του ταμείου της BP.

Ο γενικός διευθυντής της BP Τόνι Χέιγουορντ θα μεταβεί στη Ρωσία για να διαβεβαιώσει τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την οικονομική ευρωστία της εταιρείας του, αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν οριστικοποιηθεί, όμως ένα μέρος των συνομιλιών μπορεί να αφορά την πιθανή πώληση μετοχών που έχει η εταιρεία στη Ρωσία.

Η BP πάντως δεν θέλησε να επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή την πληροφορία.

Σχολιαστές έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα πώλησης από την BP του ποσοστού 1,2% που κατέχει στον ρωσικό όμιλο Rosneft ή στη μείωση κατά 50% της συμμετοχής της BP στη ρωσική εταιρεία TNK-BP.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ο Μεντβέντεφ δήλωσε: "Σίγουρα δεν είμαστε αδιάφοροι για το μέλλον" της BP, "ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις απώλειες".

Share on Facebook