Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

"Η Digea δεν παρέχει σωστή ενημέρωση για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση"


"Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου, θα έχουμε την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι πρώτες περιοχές που θα επωφεληθούν, θα είναι τα νότια προάστια (από το Πέραμα μέχρι τη Βούλα). Όντας κάτοικος νοτίων προαστίων και...


πιο συκεκριμένα της Ηλιούπολης, θέλησα να ενημερωθώ για το τι θα συμβεί στην περιοχή μου και αν θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε ψηφιακό σήμα. Αποφάσισα, λοιπόν, να αξιοποιήσω τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τη DIGEA, δηλαδή μέσω e-mail.

Προς μεγάλη μου έκπληξη έλαβα την απάντηση που βλέπετε και στην εικόνα που σας στέλνω. Δε θα αναλύσω ούτε τι ρώτησα, αλλά ούτε τι μου απάντησαν. Το θέμα είναι ότι απάντηση δεν πήρα. Θα χρειαστεί άραγε να προμηθευτούμε ψηφιακό δέκτη οι Ηλιουπολίτες ή θα μπορούμε να λαμβάνουμε ακόμη αναλογικό σήμα. Τα treiler μας προτρέπουν να μπούμε στο site της DIGEA, να επικοινωνήσουμε με το τηλεφωνικό τους κέντρο ή να επικοινωνήσουμε μαζί τους με e-mail.

Εγώ έχω αξιοποιήσει ήδη τους 2 από τους 3 τρόπους (site, e-mail) και απάντηση δεν μπόρεσα να λάβω. Δε θα τους χαρίσω και το κόστος της κλήσης στο τηλεφωνικό τους κέντρο. Από τις 18 Ιουνίου, ακόμη και να μη μπορούμε να λάβουμε πλέον αναλογικό σήμα, θα προτιμήσουμε να καθυστερήσουμε την αγορά ψηφιακού δέκτη για τις τηλεοράσεις του σπιτιού μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Άλλωστε υπάρχει και το web tv για τα περισσότερα κανάλια, αφού δεν είναι ικανή η εταιρεία που ίδρυσαν να μας απαντήσει.

Ελπίζω μόνο να βγει κάποιος από την εταιρεία και να απαντήσει δημόσια στην καταγγελία μου, για να γελάω λίγο τώρα που τελειώνει και το Ράδιο Αρβύλα στον ΑΝΤ1!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Δεν φταίει η digea για την αγραματοσύνη του νεοΈλληνα.

Εκτός απο την σαφέσταστη απάντηση που του δώσανε, αντιγράφω το ακόμα πιο αναλυτικό κείμμενο απο την ιστοσελίδα της digea:

Η Digea εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08 θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2010 την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους . Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα πάντα με την ΚΥΑ. Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση.


ΗΜΑΡΤΟΝ με τον κάθε καταγγέλοντα !!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης θα χρειαστεί να προμηθευτούμε απαραίτητα ψηφιακό δέκτη, από 18 Ιουνίου ή θα μπορούμε να λαμβάνουμε ακόμη αναλογικό σήμα; Επίσης, αν σταματήσει η μετάδοση αναλογικού σήματος στην Ηλιούπολη, θα σταματήσει σε όλη την έκταση; Ευχαριστώ."

Από την απάντηση της εταιρείας που διαβάσατε θεωρείτε ότι καλύπτει αυτό που ρώτησα. Δε ρώτησα να μου πούνε την Κ.Υ.Α., ούτε κάτι που γνωρίζω, δηλαδή ότι Αίγινα και Υμηττός θα έχουν ψηφιακό σήμα. Τους ρώτησα αν η Ηλιούπολη θα συνεχίσει να έχει αναλογικό σήμα και αν σταματήσει η μετάδοσή του, αν αυτό θα γίνει σε όλη την έκταση του δήμου;

Αν θεωρείτε ότι η απάντηση καλύπτει το ερώτημά μου, τότε συγγνώμη που εκθέτω το troktiko με τέτοιες βλακείες. Εγω πάλι δε νομίζω ότι καλύπτει πλήρως. Δεν τους ζήτησα να μου πουν τα αυτονόητα, ούτε κάτι που το ξέρω εδώ και καιρό."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook