Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

"Για την EΡΤ"


"Σχετικά με την απεργία των δημοσιογράφων που μεταδίδουν τα παιχνίδια του παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει η ΕΡΤ: α)αν οι απεργοί αμείβονται για τις ημέρες που απεργούν...



και β)αν καλύπτονται από την ΕΡΤ τα έξοδα διαμονής τους όταν απεργούν. Σε περίπτωση που καλύπτονται τα έξοδα διαμονής τις ημέρες της απεργίας, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως οι απεργοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κάνουν για ορισμένες ημέρες δωρεάν διακοπές, με έξοδα της κρατικής τηλεόρασης."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------

"Είναι γνωστό πως οι ΕΤ, ΕΤ2, ΕΤ3 και "Βουλή" είναι κρατικά κανάλια, οπότε είναι απολύτως λογικό ως πολίτες να έχουμε απαιτήσεις από αυτά, όπως ακριβώς έχουμε για την παιδεία, την υγεία κλπ.
Είναι ακόμη γνωστό πως τόσο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης όσο και ο αθλητισμός κατά καιρούς "υπηρέτησαν" τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου αυτές να επιβάλουν τη θέλησή τους και τους στόχους τους.
Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΡΤ για το κόστος μετάδοσης των αγώνων για το παγκόσμιο κύπελλο, θέλω ως πολίτης να μάθω όχι μόνο το κόστος αλλά και το αν η ΕΡΤ είχε έσοδα/ κέρδη από αυτή τη διοργάνωση και τις μεταδόσεις.
Μήπως αντί η ΕΡΤ να μεταδίδει ποδοσφαιρικούς αγώνες και eurovision, είναι καιρός να αρχίσει να ενημερώνει ουσιαστικά και να συμβάλλει στον πολιτισμό μέσω του θεάτρου, του κινηματογράφου, του τραγουδιού κλπ. Αν θέλει, μπορεί να κάνει θαύματα σ' αυτό τον τομέα δίχως μεγάλο κόστος. Ο στόχος της πρέπει και μπορεί να είναι τριπλός και επιτυχημένος: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Μόνο έτσι θα δικαιώσει την ύπαρξή της ως κρατικός φορέας και οι πολίτες θα πάψουν να την καθυβρίζουν καθημερινά."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΡΤ


Η απάντηση στον αναγνώστη, σε ότι αφορά τις απεργίες της ΕΡΤ, είναι εύκολη. Όπως όλοι οι εργαζόμενοι έτσι και στην ΕΡΤ, όταν απεργούμε, δεν πληρωνόμαστε . Δεν αποτελούμε εξαίρεση. Μέσα στον Ιούνιο, οι απεργίες στην ΕΡΤ είναι πέντε και αν υπολογίσουμε και τις μειώσεις των μισθών (και αναδρομικές αφαιρέσεις) , τότε οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θα πάρουμε ένα δείγμα μισθού, σχεδόν τον μισό μισθό.
Βέβαια, τα έξοδα διαμονής πληρώνονται. Δεν φταίει ο δημοσιογράφος ή ο τεχνικός που είναι σε αποστολή. Ισχύει το ίδιο καθεστώς και στα άλλα μέσα ενημέρωσης που έχουν ανταποκριτές στην Νοτια Αφρική.
Έχω ακούσει πολλά αυτές τις μέρες για τις απεργίες της ΕΡΤ. Η γκρίνια σε όλο το μεγαλείο.
Καταρχήν κάνεις υπάλληλος δεν πανηγυρίζει όταν απεργεί, γιατί χάνει το ημερομίσθιο και επειδή οι περισσότεροι παίρνουν ένα απλό μισθό, έχουν κάθε λόγο να είναι σκεπτικοί. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Συλλογική Σύμβαση εργασίας των δημοσιογράφων είναι αρκετά μικρότερη των υπολοίπων δημοσιογράφων.
Ειδικά, τώρα που έχουμε Μουντιάλ, δεν πανηγυρίσαμε στην ΕΡΤ, όταν κυρώθηκε η απεργία. Όμως μην ξεχνάμε ότι αρκετοί συνάδελφοι αποχωρούν καθώς δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους. Και δεν στέκομαι σε αυτούς πού έχουν υπέρογκες αμοιβές, αλλά σε όσους απλά ζουν από την ΕΡΤ. Και καθήκον των εργαζομένων του αορίστου χρόνου είναι να τους στηρίξουν και όχι να τους γυρίσουν την πλάτη.
Και εσείς οι υπόλοιποι αν στις δουλειές σας, αν γίνονταν απολύσεις, θα ήσασταν στους δρόμους και καλά θα κάνατε.

Σε ότι αφόρα τον δεύτερο αναγνώστη…..
Και η ΕΡΤ θα μεταδίδει κανονικά όλες τις διοργανώσεις. Γιατί να μην μεταδίδει δηλαδή αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, για να τα πάρουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια ραδιόφωνα και μετά να λέμε ποιος βλέπει την ΕΡΤ και ποιος ακούει την ΕΡΑ ΣΠΟΡ; Να υποστηρίζουμε παλι τους μεγαλοεπιχειρηματίες με τον πόλεμο που κάνουν συνέχεια στην ΕΡΤ; Όχι ρε παιδιά. Η ΕΡΤ σε μεγάλο ποσοστό είναι καλύτερη, από τις ιδιωτικές τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη και θα γίνει, γιατί το θέλουν πρώτα οι εργαζόμενοι.
Και βέβαια, στο πρόγραμμα της, η ΕΡΤ έχει και θέατρο και κλασική μουσική, ντοκιμαντέρ και σε ράδιο και σε τηλεόραση.
Και ένα σημαντικό για μας στην ΕΡΤ, αλλα για εσας ισως αδιάφορο. Ολοι πήραν αύξηση το 2009. ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ 2008 και αν υπολογίσουμε και την μείωση τότε καλα κρασια. Γυρνάμε στο μακρινό 2006!! Τόσο καλά. Και μην πείτε για τις τεράστιες αμοιβές που υπάρχουν για ορισμένους. Εμάς μας εκνευρίζουν περισσότερο."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------

"Αγαπητέ υπάλληλε της ΕΡΤ,είναι απόλυτα σωστό να σας πληρώνουν τα έξοδα διαμονής.Αλλά να σε ρωτήσω κάτι;Αφού όλοι απεργείτε πως μεταδίδονται τα παιχνίδια;αυτόματα;γιαλαντζή απεργία δηλαδή.και τους αγώνες θα δόυμε κ τις ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ για όποιον κατάλαβε.τους κάνατε τα μούτρα κρέας στην ΕΡΤ,μπράβο..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook