Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ο Καναδάς επιθυμεί τη μείωση των ελλειμμάτων των χωρών της G8


Κατά το ήμισυ έως το 2013.

Ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ σχεδιάζει να καλέσει τις χώρες της Ομάδας των 20 (G20) να εφαρμόσουν πλήρως τα σχέδιά τους για την ανάκαμψη της οικονομίας και τις βιομηχανικές χώρες να...
μειώσουν στη συνέχεια τα ελλείμματα και το χρέος τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Δημήτρης Σούδας.

Ο Χάρπερ, ο οποίος αναμένεται να εγκαινιάσει σήμερα τη σύνοδο κορυφής της G20 κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας, "σχεδιάζει ακριβώς να ενθαρρύνει (τις βιομηχανικές χώρες της G8) να μειώσουν κατά το ήμισυ τα ελλείμματά τους έως το 2013 και να αρχίσουν να μειώνουν την αναλογία χρέους/ΑΕΠ έως το 2016", σημείωσε ο Σούδας.

Το δείπνο εργασίας θα επιτρέψει στους ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20 να συζητήσουν τις στρατηγικές τους για τη "διασφάλιση μιας ισχυρής, εξισορροπημένης και διαρκούς ανάπτυξης" και "ουσιαστικά κάθε ηγέτης θα έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί πάνω σε αυτό το θέμα", προσέθεσε.

Η συζήτηση αυτή στο δείπνο εργασίας θα προσφέρει ένα "πλαίσιο" για τις πιο ακριβείς συνομιλίες που θα γίνουν αύριο για προβλήματα όπως η δημοσιονομική σταθερότητα, η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το εμπόριο και ο αγώνας κατά του προστατευτισμού, διευκρίνισε ο Σούδας.

Τέλος το θέμα της φορολόγησης των τραπεζών θα θιγεί επίσης, αλλά ο Καναδάς, ο οποίος αντιτίθεται στο μέτρο αυτό όσον αφορά τον ίδιο, αλλά "κατανοεί" τις χώρες που δαπάνησαν δημόσιο χρήμα για να βοηθήσουν τις τράπεζές τους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες, πιστεύει ότι θα πρέπει να προσεγγιστεί "σε εθνικό επίπεδο".
Share on Facebook