Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ρίχνει τους τόνους η Μέρκελ στη G8


Οι συζητήσεις μεταξύ των ηγετών της G8 διεξάγονται «χωρίς διαμάχες και με πολλή αμοιβαία κατανόηση» στα θέματα που αφορούν στη στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ...



"Έχω ξεκαθαρίσει ότι χρειαζόμαστε τη βιώσιμη ανάπτυξη και ότι η ανάπτυξη και τα έξυπνα μέτρα λιτότητας δεν χρειάζεται να είναι αντιφατικά", πρόσθεσε η ίδια στους δημοσιογράφους.

Οι ΗΠΑ πάντως, έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία τους αναφορικά με τις ευρωπαϊκές κινήσεις για περιορισμό των ελλειμμάτων. Ωστόσο η Μέρκελ δήλωσε: "Οι ΗΠΑ δεν προσπάθησαν να υπογραμμίσουν τις διαφορές. Όλοι δήλωσαν ότι αισθάνονται υπεύθυνοι για σύγχρονη και βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Γερμανία προτίθεται να συνεχίσει το δρόμο της".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τους ομολόγους του, της G8 αλλά και της G20, να ενεργήσουν από κοινού προκειμένου να αποτρέψουν μία νέα οικονομική κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη και υπογράμμισε ότι η σύνοδος δίνει τη δυνατότητα να "καθίσουμε μαζί και να δούμε αν έχουμε μια ευρεία στρατηγική σε όλες τις χώρες που πρόκειται να ενισχύσει την ανάκαμψη αυτή".

ENET

Share on Facebook