Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Απάντηση απο την ΑΜΥΜΩΝH


"Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, που ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, από την ανάγκη των γονέων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους, εφόσον τα ίδια αδυνατούν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους.

Ο Σύλλογός μας ...
απευθύνεται σε γονείς που έχουν παιδιά με προβλήματα όρασης (ολική ή μερική απώλεια της όρασης τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές και κινητικά προβλήματα.

Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Ν.Π.Ι.Δ. Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διοικείται από 7μελες διοικητικό συμβούλιο. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από τη Νομαρχία Αθηνών. Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα, συμβουλευτικά σε οικογένειες που έχουν παιδιά με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, ενώ πρόσφατα συνέβαλε στη δημιουργία παραρτήματος τηÏ!
‚ Βορείου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στοχεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και τα προγράμματά της σε όλη την Ελλάδα.

Οι πόροι της Αμυμώνης προέρχονται από κονδύλια του Υπουργείου Υγείας και της Νομαρχίας Αθηνών, από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από εισφορές γονέων, από δωρεές και εκδηλώσεις.

Οι χορηγοί που έχουν στηρίξει μέχρι τώρα το έργο της Αμυμώνης είναι πολλοί (ενδεικτικά: Ίδρυμα Νιάρχος, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, ΟΠΑΠ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALPHA BANK, MARFIN BANK, Δήμος Χαλανδρίου κ.α.)

Με απόλυτη δυσαρέσκεια και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σχετικά με την πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώσαμε στο Πολεμικό Μουσείο. Στη γενικότερη κοινωνική κατάπτωση που ζούμε, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε κανέναν να προσβάλλει το έργο μας, που ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δεν προσφέρει σε αυτά τα παιδιά σε όλη τη χώρα.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ επίσης σε κανέναν – κι ακόμα περισσότερο σε ανώνυμους, άνοες «συγγραφείς» - να προσβάλλει ανθρώπους και Φορείς που μόνο στήριξη έχουν προσφέρει σε καταστάσεις δύσκολες, όταν άλλοι αδιαφορούν ή λασπολογούν μπροστά σε άτομα τυφλά με πρόσθετες αναπηρίες που χρήζουν εκπαίδευσης και αποκατάστασης κι όχι ανήθικης επίθεσης.

Ο Όμιλος Λάτση, έχει στηρίξει πολλαπλώς το έργο της Αμυμώνης, το δε Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, χρηματοδότησε το πρώτο στην Ελλάδα Εργαλείο Παρατήρησης της Ανάπτυξης Παιδιών 0 – 4 ετών για παιδιά τυφλά, το οποίο έχει τύχει αναγνώρισης εθνικής και διεθνούς.

Σε περίπτωση που το παρόν δεν δημοσιευτεί αλλά και δεν ζητηθεί συγγνώμη από το Σωματείο μας, θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσον προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που υπηρετούμε, έναντι όλων όσων η αμετροέπεια τους οδηγεί στην καταστρατήγηση κάθε ηθικής αξίας.""Share on Facebook