Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Νότιος Kορέα - Ελλάδα *Στο Nelson Mandela Bay του Πορτ Ελίζαμπεθ το παιχνίδι



Δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου σήμερα και κάνει πρεμιέρα σε αυτό η Εθνική μας που όλοι ελπίζουμε να καταφέρει κάτι καλό. Απέναντί μας τα ¨ζιζάνια¨ οι ΝοτιοΚορεάτες που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Πάμε να δούμε το παιχνίδι λίγο πιο αναλυτικά.
Στην 8η συμμετοχή της σε παγκόσμιο η Νότιος Κορέα ψάχνει να κάνει την υπέρβαση μετά το 2002 και την πολύ επιτυχημένη παρουσία που είχε στο τότε Μουντιάλ που έγινε στην χώρα της. Στον πάγκο της...

ομάδας βρίσκεται ο ντόπιος Huh Jung Moo, και όχι κάποιος εγνωσμένης αξίας Ευρωπαίος προπονητής, που ψάχνει την νίκη για να γίνει ο ίδιος ο πρώτος εγχώριος coach που θα οδηγήσει σε νίκη την Κορέα σε παγκόσμιο. Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν είναι ομάδα που έχουν να κρύψουν πολλά μιας και μιλάμε για ομάδα συνόλου με απίστευτα τρεξίματα και διεισδύσεις που μπορούν να σου βγάλουν την ψυχή στο 90λεπτο. Κάνουν παιχνίδι κατοχής και γενικά οι βραχύσωμοι επιτελικοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Δύναμη της ομάδας αποτελεί η "ευρωπαϊκή" τετράδα που αποτελείται απο τους Park Ji-sung (Manchester United), Park Chu-young (Monaco), Lee Chung-yong (Bolton) και Ki Sung-yueng (Celtic). Ενόψει του σημερινού αγώνα σημαντικό πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του υψηλόσωμου (1.85) κεντρικού αμυντικού Kwak Tae-hwi που τον έθεσε εκτός Μουντιάλ.


Πάμε και στην Εθνική μας που συμμετέχει σε τελική φάση παγκοσμίου για 2η φορά στην ιστορία της μετά το εφιαλτικό 1994. Καμία σχέση οι ομάδες και λογικά δεν θα δούμε τέτοια πράγματα. Πάντως υπάρχει ακόμη το αίσθημα σε πολλούς, αν και μακρινό το 94΄, να έχει αξιοπρεπή παρουσία η ομάδα μας σε αυτό το WC για να ξεπλένει και μέρος της τότε αγωνιστική ντροπής. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι ψάχνουμε εκτός από την νίκη και το πρώτο μας τέρμα σε Μουντιάλ. Αν έρθει η νίκη θα μιλάμε για 50% πρόκριση στην επόμενη φάση μιας και καπελώνουμε βαθμολογικά τον έναν αντίπαλό μας. Ασφαλώς και η Κορέα δεν φοβίζει, αφού είναι ομάδα ίδιας δυναμικότητας με εμάς, ωστόσο το άγνωστο του παιχνιδιού τους είναι αυτό που προβληματίζει. Η Εθνική για να έχει τύχη στο σημερινό θα πρέπει να ελέγχει στην μεγαλύτερη του διάρκεια το τέμπο του ματς διότι άμα πάει στο γρήγορο είναι σκούρα τα πράγματα. Έχουν τεχνική οι Κορεάτες χαμηλά και μπορούν να μας βγάλουν προβλήματα. Δυνατό μας σημείο και εκεί που υπερέχουμε είναι τα στημένα και με την διαφορά ύψους μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Υπάρχει προβληματισμός από την εικόνα στα φιλικά (χωρίς νίκη σε 3 ματς) και ιδίως για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας που δεν έβγαλε συνοχή στο παιχνίδι της. Ο Οτο Ρεχάγκελ ο οποίος στα 72 του χρόνια ντεμπουτάρει σε Μουντιάλ, όπως συνηθίζει δεν αποκάλυψε 5-6 βασικούς, όμως όλα δείχνουν ότι θα παρατάξει την εθνική σε σύστημα 3-4-3 το οποίο θα γίνεται 5-4-1 όταν αυτή θα αμύνεται. Δεν είναι σίγουρη η τελική ενδεκάδα ωστόσο μιλάμε για πλήρη αποστολή.

Νότιος Κορέα:Lee Woon-Jae; Cha Du-Ri, Lee Jung-Soo, Cho Yong-Hyung, Lee Young-Pyo; Lee Chung-Yong, Ki Sung-Yong, Kim Jung-Woo, Park Ji-Sung; Park Chu-Young, Yeom Ki-Hun.

Ελλάδα:Τζόρβας - Αβραάμ Παπαδόπουλος (Βύντρα), Κατσουράνης, Κυργιάκος - Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Τοροσίδης - Χαριστέας, Γκέκας, Σαμαράς

Πηγή http://www.bethome.gr

Share on Facebook