Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Kαταστροφές απο το χαλάζι


Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της δυτικής Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές καλλιέργειες σιτηρών, ελιών και καϊσιών. Από τα Ν.Πλάγια μέχρι τα Σύλατα κάθε είδους καλλιέργεια σιτηρών και οπωροκηπευτικών...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





καταστράφηκε από το χαλάζι, ενώ βόρεια της Ολύνθου, στο Βάβδο και στον Πολύγυρο οι ελιές έπαθαν σοβαρές ζημιές που φθάνουν μέχρι και το 70% της παραγωγής.

Καλλιεργητές καϊσιών στην Πορταριά μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία της Παρασκευής, καθώς βρίσκονταν σε περίοδο συγκομιδής του προϊόντος.

Αδιευκρίνιστες είναι μέχρι στιγμής οι καταστροφές στο σκληρό σιτάρι, σύμφωνα με τον αντινομάρχη, αρμόδιο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Δημήτρη Τζηρίτη, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ολοκληρωτικές ζημιές στα σιτηρά όσων δεν πρόλαβαν να τα θερίσουν.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Τζηρίτης τη Δευτέρα το πρωί γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας θα επισκεφθούν μία μία τις πληγείσες περιοχές για να καταγράψουν τις ζημιές, ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ώστε τη Δευτέρα να αρχίσουν οι δηλώσεις όσων επλήγησαν από το ξαφνικό χαλάζι.

Θα ειδοποιήσουμε και τον ΕΛΓΑ ώστε την Τρίτη να έρθουν και οι δικοί του γεωπόνοι και να αρχίσουν το συντομότερο οι καταγραφές των ζημιών. Θέλουμε να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες μου, οι οποίοι βρισκόταν σε περίοδο συγκομιδής των προϊόντων τους» δήλωσε ο κ.Τζηρίτης.

www.halkidikinews.gr

Share on Facebook