Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Kick off!


Πρεμιέρα σήμερα στο 19o Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με τα δύο παιχνίδια του 1ου ομίλου.Η διοργανώτρια Νότια Αφρική αντιμετωπίζει το Μεξικό στις 17:00 (ΝΕΤ) στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ ενώ στις 21:30 (ΝΕΤ) η Ουρουγουάη παίζει με τη Γαλλία στο «Γκριν Πόιντ» του Κέιπ Τάουν...



Νότια Αφρική-Μεξικό
Για τη Νότια Αφρική ο έμπειρος Βραζιλιάνος τεχνικός της ομάδας, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα προτίθεται να παρατάξει το ίδιο σχήμα που νίκησε στα τελευταία φιλικά τις Γουατεμάλα (5-0) και Δανία (1-0). Το Μεξικό του Χαβιέρ Αγκίρε θέλει να «χαλάσει» τη γιορτή των διοργανωτών και αν λέει κάτι αυτό, στα φιλικά προετοιμασίας με αφρικανικές ομάδες τα πήγε πολύ καλά.

Ενδιαφέροντα στατιστικά: Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν με τους Μεξικάνους να μετρούν δύο νίκες*** Ουδεμία διοργανώτρια έχει ηττηθεί σε πρεμιέρα Μουντιάλ στις τελευταίες επτά διοργανώσεις έχοντας συνολικά να επιδείξουν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες*** Το Μεξικό έχει το ρεκόρ παρουσιών σε εναρκτήρια ματς Μουντιάλ μετρώντας ήδη έξι στις οποίες όμως δεν έχει σημειώσει νίκη!***Η Νότια Αφρική είναι η προτελευταία χώρα στη συνολική κατάταξη των χωρών που μετέχουν με τελευταία τη Βόρεια Κορέα*** Για τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα αυτό είναι το 5ο του Μουντιάλ σαν προπονητής (έχει ήδη λάβει μέρος με τις Εθνικές, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , Σαουδική Αραβία και δύο φορές ως τεχνικός της Βραζιλίας.


Ουρουγουάη-Γαλλία
Στη άλλο σημερινό παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουρουγουάης Οσκαρ Ταμπάρες και οι φίλοι των «Σελέστε» ποντάρουν πολλά στη γραμμή κρούσης της ομάδας που αποτελείται από το δίδυμο Σουάρες, Φοράν, ενώ η άμυνα θεωρείται το τρωτό σημείο της.
Οι Γάλλοι καλούνται να ξεπεράσουν εκτός από τις ιδιοτροπίες του τεχνικού τους Ραϊμόν Ντομενέκ και την κριτική που τους άσκησε η γραμματέας αθλητισμού της χώρας, Ραμά Γιαντέ για το χλιδάτο ξενοδοχείο που διαμένουν και για τα έξοδα πουδαπάνησε η ομοσπονδία για αν φέρει τις γυναίκες των ποδοσφαιριστών στη Νότια Αφρική. Οσο για τον... δικό μας Ζιμπρίλ Σισέ απίθανη θεωρείται η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα.
Ενδιαφέροντα στατιστικά: Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες πέντε φορές στο παρελθόν, με την Ουρουγουάη να μετρά δύο νίκες έναντι μιας της Γαλλίας ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα

theplayer.gr

Share on Facebook