Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Η ιστορία της αυξήσεως του ΦΠΑ ξεκίνησε πριν από 3 περίπου χρόνια επί κυβερνήσεως ΝΔ.Συγκεκριμένα από την Ημερησία διαβάζαμε στις 16/10/2007:

«Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση,... ένα μήνα μετά τις εκλογές και παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε κατά την προεκλογική περίοδο σχεδιάζει την αύξηση κατά μια ή δύο ποσοστιαίες μονάδες των συντελεστών ΦΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα του προϋπολογισμού και της δημοσιονομικής «εξυγίανσης» και να βάλει στα ταμεία του κράτους περίπου 1 έως 2 δισ. ευρώ.»Τότε δεν προχώρησαν στην αύξηση, για λόγους που γνωρίζουν μόνον αυτοί.

Ως γνωστόν τον Μάρτιο του 2010, ήρθε αυτή η αύξηση, κατά δύο μονάδες ανεβάζοντας το ΦΠΑ στο 21%. Τώρα μετά από μόλις 4 μήνες αυξάνουν το ΦΠΑ κατά 2 ακόμη μονάδες φθάνοντας στο 23%. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα σταματήσουν εκεί.

Μάλλον όχι. Όπως διαβάζουμε στο isthmos.gr στις 30/4/2010: «Μέτρα σοκ: Αύξηση του ΦΠΑ έως 25%, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, έπονται κι άλλα - Στα 135 δις. ευρώ το ελληνικό «πακέτο»!»Προφανώς απώτερος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να φθάσουμε στο 25%, συμπαρασύροντας βέβαια και τους υπόλοιπους συντελεστές. Μία πρόβλεψη είναι ότι η επόμενη αύξηση θα μας έρθει μέσα στο Φθινόπωρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.schizas.com/site3/el/ektinaxi-toy-fpa-mesa-se-4-mines-sto-23-kai-epetai-syneheia.html


Share on Facebook