Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Δημοσκόπηση Newsit: Μπακογιάννη και Κουβέλης αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό - ΝΔ 12,7% - Ντόρα 9,1% - ΣΥΡΙΖΑ 1,4% - Κουβέλης 5,9%


Οι συγκλονιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές που γίνονται στην χώρα κάνουν τους πολίτες να αναζητούν κάτι καινούριο από το οποίο θα μπορέσουν να κρατηθούν αυτές τις δύσκολες στιγμές...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ









Να αναζητούν νέους κομματικούς σχηματισμούς και αυτό φαίνεται από τα δημοσκοπικά ποσοστά που συγκεντρώνουν σήμερα δυο κόμματα που δεν έχουν καν δημιουργηθεί. Αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη (9,1%) και του Φώτη Κουβέλη (5,9%).

Την ίδια ώρα τα κόμματα από τα οποία έφυγαν οι δυο πολιτικοί σημειώνουν τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά τους

ΝΔ 12,7% (Μπακογιάνη 9,1%) και ΣΥΡΙΖΑ 1,4% (Κουβέλης 5,9%).

Σημειώνεται οτι το Newsit ζήτησε από την Alco να συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ερώτηση πως θα ψήφιζαν οι πολίτες για δυο κόμματα που κυοφορούνται.

'Οπως και νάχει τα κόμματα εξουσίας "πληρώνουν" την κρίση αλλά δεν μένουν αλώβητα και τα μικρότερα κόμματα με πολύ χαμηλά ποσοστά (ΚΚΕ 7,2%) ή εξαιρετικά χαμηλά (ΣΥΡΙΖΑ 1,4%).

Οι πολίτες θεωρούν αναγκαία αλλά άδικα τα μέτρα για το ασφαλιστικό και δεν εμφανίζονται καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την οικονομική κρίση, δεν θεωρούν απίθανη την χρεοκοπία.

Αξιοσημείωτο είναι οτι σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτωμενων απορρίπτει κινητοποιήσεις όπως οι αποκλεισμοί λιμανιών.

'Ολο αυτό δεν αποτελεί αποτέλεσμα εκλογών αλλά αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε 1.000 άτομα από τις 23 έως τις 24 Ιουνίου.

newsit.gr


Share on Facebook