Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Απάντηση από τoν Απόστολo Αγελαράκη σε αναγνώστη


" Με αφορμή την ανάρτηση ανώνυμου «αναγνώστη» στην ιστοσελίδα “τρωκτικό” όπου φέρομαι μεταξύ άλλων πως δήθεν κατηγόρησα τον Πρωθυπουργό, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής :

1. Η κακοβουλία, η δολιότητα και κακεντρέχεια έχουν και τα όριά τους ! Απλή και μόνον ανάγνωση της καταχώρισης μου στο facebook καθιστά σε όλους σαφές, πως ούτε σε ευνοιοκρατία, ούτε σε παλαιοκομματισμό αναφέρθηκα, πολύ δε περισσότερο δεν άσκησα οποιουδήποτε είδους κριτική στον Πρωθυπουργό, τις προσπάθειες του οποίου αποδεδειγμένα στηρίζω .

2. Ο ανώνυμος που έκανε την ανάρτηση ...
στο «τρωκτικό» θα έπρεπε να είχε το θάρρος να καταθέσει επώνυμα την άποψή του . Η σκόπιμη ανωνυμία υποδηλώνει όχι μόνο δειλία, αλλά τους σκοπούς του . Σκοπούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, στη καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού μας «ψιθυρολογία» των παρακρατικών μεθόδων . Σε κάθε περίπτωση όπως λέει και λαός μας «ανώνυμοι είναι μόνον οι χαφιέδες» .

3. Η άσκηση καλόπιστης κριτικής από τα μέλη και φίλους του Κινήματος είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διαχωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας . Αυτή όμως η αυτονόητη για τη Δημοκρατία μας ενέργεια δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται από ανώνυμα δημοσιεύματα και διαδικτυακές αναρτήσεις .

4. Ο θεσμός του «Καλλικράτη» τον οποίο απόλυτα στηρίζω ως αναπτυξιακή πρόταση ικανή να αλλάξει την εικόνα της χώρας μας, φέρει την προσωπική σφραγίδα του Γ. Παπανδρέου . Γι’ αυτό πρέπει να στελεχωθεί με τους ικανότερους, άνδρες και γυναίκες, αυτούς που μοχθούν πραγματικά, που γνωρίζουν το άγχος της καθημερινότητας και της βιοπάλης, αυτούς που έχουν «ένσημα» στη ζωή τους, την έξωθεν εν γένει καλή μαρτυρία . Αυτά τα κριτήρια και μόνον πρέπει να πρυτανεύσουν .

5. Τέλος καθιστώ σαφές πως δεν πρόκειται του λοιπού να ασχοληθώ με ανώνυμα φαιδρά δημοσιεύματα, που αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ."

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π. ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ



Share on Facebook