Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

"Πολιτικό αδιέξοδo"


"Έχω ένα ερώτημα όσον αφορά την πολιτική και κοινωνκή κατάσταση στην χώρα μας.
α) Πολιτικοί
Οι 300 της βουλής έχουν αποδειχτεί ή κλέφτες ή τελείως ανίκανοι ή και τα δύο. Η κλέφτης ή απλός παρατηρητής που έβλεπε τον...


πρώτο να κλέβει αλλά δεν τον συνέφερε να αντιδράσει, επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα. Ανίκανοι να εκπροσωπήσουν τον συμφέρον της χώρας για προσωπικό όφελος.

Β) Δημοσιογράφοι
Χωρίζονται ακριβώς στις ίδιες κατηγορίες με τους πολιτικούς. Οι κλέφτες που τρώγανε μαζί με τους αντίστοιχους πολιτικούς και οι παρατηρητές δημοσιογράφοι, που «παρατηρούσαν» μόνο ότι δεν πήγαινε κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα. Επίσης ανίκανοι το ίδιο και οι δυο αλλά τουλάχιστον αυτούς δεν τους ψήφισε κανείς.

Γ) Δικαστές Εισαγγελείς
Επίσης οι δύο ίδιες κατηγορίες και ανύπαρκτοι στα σοβαρά θέματα της χώρας.

Δεν άλλαξε κάτι τα τελευταία 30 χρόνια, όλοι γνωρίζαμε τα παραπάνω. Η διαφορά είναι ότι α) πλέον υπάρχουν αποδείξεις για τις παραπάνω συμπεριφορές και β)κατέστρεψαν την Ελλάδα, που είναι και το πιο σημαντικό.

Τα ίδια κυκλώματα όμως συνεχίζουν να κυβερνούν.
Άλλαξαν οι πολιτικοί? Όχι. Παπανδρέου και Βενιζέλος υπουργοί ήταν και επι Σημίτη. Το ίδιο ισχύει για όλα τα κόμματα.
Άλλαξαν οι δημοσιογράφοι? Όχι. Οι ίδιοι είναι στα κανάλια και στις εφημερίδες...και παριστάνουν τους έκπληκτους για τα σκάνδαλα που σκάνε το ένα μετά το άλλο.
Άλλαξαν οι δικαστικοί? Όχι. Οι ίδιοι βολεμένοι ανύπαρκτοι είναι.

Η ερώτηση μου είναι,...είναι δυνατόν να περιμένουμε από τους ίδιους να «καθαρίσουν» την χώρα από τον εαυτό τους και τις νοοτροποίες τους? Προφανώς όχι. Τι πρέπει όμως να γίνει? Ποιά είναι η διέξοδος?"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Για το "Πολιτικό αδιέξοδo" λοιπόν, δεν θα πάρω σαφή θέση του πολιτικού φορέα που ανήκω, απλά να επισημάνω, ότι δεν ειναι και οι 300 ίδιοι. Το Πολιτικό σύστημα είναι λάθος, γιατί Δεν ισχύει η απλή αναλογική και είναι σκάνδαλο 40-45% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, και το ΠΑΣΟΚ να έχει 55% των εδρών. Τι σημαίνει αυτό? ΔΕΝ εχει καμία σημασία τι πιστεϋουν το 45% των υπόλοιπων πολιτικών, το 55% των ψηφόφόρων,!
και ένα τεράστιο ποσοστό αποχής... θα περάσει αυτό που θέλει το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν τπτ. Αντιδράσεις υπάρχουν απο τα υπόλοιπα κόμματα σε όλα και συνέχεια. Τα ίδια ισχύουν και για την ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση... Πριν βάλετε λοιπον στο ίδιο τσουβάλι και τους 300, δείτε τι υποστηρίζοθν ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΥ..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook