Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Ισπανία προβάλλει ως φαβoρί, αλλά...


Με τα βλέμματα στραμμένα στο ντέρμπι της ιβηρικής χερσονήσου θα είναι το απόγευμα της Τρίτης (29/6, 21:30). Ισπανία και Πορτογαλία κοντράρονται στο «Green Point» του Κέιπ Τάουν για τους...


«16» του Μουντιάλ, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες ήταν στο Euro του 2004, όταν οι Πορτογάλοι είχαν νικήσει (με σκορ 1-0) τους Ισπανούς.Αυτή τη στιγμή οι «φούριας ρόχας» προβάλλουν ως φαβορί για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι οι Ισπανοί θα κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Ωστόσο, η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει το ταλέντο να κάνει την έκπληξη και να αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο την Παραγουάη ή την Ιαπωνία.


Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν υπολογίζει τον Ραούλ Αλμπιόλ. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα πρόβλημα στον δεξί αστράγαλο, αφού τραυματίστηκε στην προπόνηση του Σαββάτου. Επίσης, στον πάγκο αναμένεται να μείνει ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στη νίκη της Ισπανίας (2-1) επί της Χιλής.Η πιθανή απουσία του Αλόνσο, δίνει την ευκαιρία στον Μαρτίνες να ξεκινήσει μαζί με τον Μπούσκετς στο κέντρο της μεσαίας γραμμής της Ισπανίας. Μάλιστα, ο Τόρες θα αγωνιστεί ως βασικός και ο Νταβίντ Σίλβα θα μείνει στον πάγκο.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί ακόμα κίτρινη κάρτα.

Ανάλογο σχηματισμό (4-4-2), αναμένεται να χρησιμοποιήσει από την πλευρά του και ο Κάρλος Κεϊρόζ, που βασίζεται στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των παικτών του (σ.σ. ακόμη δεν έχουν δεχθεί γκολ) και στις επιθετικές εξάρσεις των Ρονάλντο, Λιέντσον και Μεϊρέλες. Ο Μπρούνο Αλβες και ο Πέπε, θα επιχειρήσουν να αναχαιτίσουν τις επιθετικές προσπάθειες των Ισπανών, ενώ σημαντική βοήθεια αναμένεται από τον Σιμάο Σαμπρόσα, στον δημιουργικό τομέα.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων είναι οι εξής:
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάβι Μαρτίνες, Τσάβι, Ινιέστα, Τόρες, Βίγια.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Φερέιρα, Αλβες, Καρβάλιο, Κοεντράο, Πέπε, Μεϊρέλες, Τιάγκο, Ρονάλντο, Σαμπρόσα, Λιέντσον.



Share on Facebook