Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Πως η "τρομοκρατία" συναντιέται με τις μεγάλες μπίζνες που τις πληρώνει o λαός"


Πως τα 45άρια δουλεύουν για τα λαμόγια που ληστεύουν τον δημόσιο πλούτο. Αυτή είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας σε μία παράγραφο:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, λόγω της παράτασης των εργασιών αυτής της Επιτροπής μέχρι τις 30/9 κι επειδή τα συμφέροντα είναι τεράστια, τα οποία πλήττονται και θίγονται από τη λειτουργία αυτής της Επιτροπής και του έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα, εγώ θέλω να κάνω δημοσίως την παράκληση να προχωρήσουμε με...



...πυκνούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν -υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ήδη- να μπούμε και στον ΟΣΕ, να μπούμε και στα νοσοκομεία, να μπούμε και στο Υπουργείο Πολιτισμού κι από εκεί και πέρα να καλέσουμε όποιους πρέπει να καλέσουμε και να κάτσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όμως όσο περνάει ο καιρός θα οργανώνονται τα συμφέροντα και θα πλήττεται η Επιτροπή, είτε μέσω πληρωμένων κονδυλοφόρων, που χρησιμοποιούν ως συμβούλους οι εταιρείες, είτε με άλλους τρόπους που φοβούμαι ότι θα είναι πολύ πιο επώδυνοι και για το δημοκρατικό μας πολίτευμα...

Τα συμφέροντα τα οποία θίγουμε, οι επιχειρηματίες οι οποίοι κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν που συμμετείχαν στη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος, οι πολιτικοί οι οποίοι πλούτισαν μέσω αυτής της υποθέσεως έχουν κάθε συμφέρον να διαλύσουν την Επιτροπή και θα το κάνουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Θυμάστε την Επιτροπή της ΑΓΕΤ και τι έγινε με την Επιτροπή της ΑΓΕΤ που πυροβολήθηκε ο Πρόεδρος μετά την αποστολή στην Ιταλία του κλιμακίου για την ΑΓΕΤ -αυτό το λέω για εκείνους που δεν συμμετείχαν τότε στη Βουλή- και ο Βρανόπουλος δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη.

Δεύτερον, κύριε Πρόεδρε, προέκυψαν στοιχεία σοβαρά σε σχέση με την κατάθεση του κ. Φλέσσα. Ο κ. Φλέσσας εδώ, αφού μας ανακοίνωσε τις διεθνείς του συμμαχίες, αφού αρνήθηκε αυτά τα οποία περιέχονται μέσα στο διαδίκτυο, μας είπε ότι δεν έχει καμμία σχέση με Media Training.

Θέλω, λοιπόν, να καταθέσω στην Επιτροπή την εταιρεία Media Training Α.Ε. Επικοινωνίας και Στρατηγικής, η οποία δεν έχει σχέση με τη Civitas, με Πρόεδρο τον κ. Φλέσσα Γεώργιο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, μέλος του Δ.Σ. την κυρία Γιαννακοπούλου Λυδία και προϊστάμενο λογιστηρίου -έχει σημασία αυτό- την κυρία Χρονοπούλου Παγώνα, με έδρα το Χαλάνδρι και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου 999635130, προκειμένου να συμπεριληφθεί και αυτή στις έρευνες, διότι αυτή η εταιρεία φέρεται να έχει την ίδια έδρα και τα ίδια πρόσωπα με την εταιρεία Civitas.

Τρίτον, να ελεγχθεί παράλληλα η εταιρία Stratacom ΑΕ Στρατηγικής -Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου 999631222, όπου ενώ είναι διαφορετικός ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, η έδρα παραμένει ίδια, το Χαλάνδρι και προϊστάμενος λογιστηρίου -κατά περίεργο τρόπο πάλι- η κυρία Χρονοπούλου Παγώνα.

Αυτές οι εταιρίες να ελεγχθούν παραλλήλως με τις εταιρίες Civitas Βουλγαρίας, Civitas Ρουμανίας, τη θυγατρική στην Τουρκία και όλες αυτές τις διακινήσεις των μεγάλων πρότζεκτ.

Προκύπτει ακόμα, κύριε Πρόεδρε, ότι εδώ έχουμε και συμμετοχή -που δεν μας το αποκάλυψε εδώ ο κ. Φλέσσας- της εταιρίας αυτής πιθανώς και σε άλλα μεγάλα πρότζεκτ, όπως ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που από δημοσιεύματα φέρεται -δεν το ξέρω αυτό- να έχει εισπράξει ένα εκατομμύριο ευρώ η συγκεκριμένη εταιρία, προκειμένου να κάνει το κλίμα για την προώθηση του αγωγού που χθες ακυρώθηκε. Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι άλλο ένα εκατομμύριο πετάχτηκε από τα δημόσια ταμεία στον κάλαθο των αχρήστων.

Καταθέτω τους ισολογισμούς της εταιρίας Stratacom ΑΕ Στρατηγικής, Media Training ΑΕ, όπως επίσης και της εταιρίας Civitas από τα έτη 2002 μέχρι σήμερα. Αυτό το κάνω, διότι εδώ προκύπτει μια τεράστια αύξηση του τζίρου. Έχουμε μια αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2005 μέχρι το 2008.

Ενδεικτικά σας λέω ότι το 2006 ήταν 6.955.000 ευρώ, το 2007 -μόλις δηλαδή ξεκίνησε η ιστορία αυτή των «μαύρων» ταμείων, ήταν η χρονιά αυτή που υπήρχαν και τα δημοσιεύματα- ήταν 11.323.000 ευρώ. Τα καταθέτω στην Επιτροπή να μοιραστούν στους συναδέλφους αυτά τα συγκεκριμένα.

Κλείνω λέγοντας, κύριε Πρόεδρε, ότι από τη μελέτη της δικογραφίας προκύπτει πως από λογαριασμούς «μαύρων» χρημάτων δεν έχει κανένας μέχρι τώρα -και αναφέρομαι και στη δικαιοσύνη- ασχοληθεί με τους λογαριασμούς Γεωργίου, όπως επίσης και με τους λογαριασμούς Καραβέλα.

Συμφωνώ με αυτά που είπε προηγουμένως και ο συνάδελφος του Συνασπισμού κ. Παπαδημούλης, όμως εδώ πρέπει να προχωρήσουμε και στη διερεύνηση του «μαύρου» χρήματος. Ο Γεωργίου φέρεται να είναι ο προκάτοχος του Μαυρίδη και φέρεται να έχει διακινήσει τεράστια ποσά, μάλιστα με εμπλοκή και χρηματιστών τότε και εμπλοκή προσώπων, τα οποία ξανασυναντούμε αργότερα. Ας μπει, λοιπόν και αυτό προς τα αιτήματά μας προς το ΣΔΟΕ.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

http://olympia.gr/

Share on Facebook