Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Χάθηκε η επικοινωνία με το πλοίο Rachel Corrie


Τη διακοπή της επικοινωνίας με το πλοίο Rachel Corrie που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε εκπρόσωπος του κινήματος Free Gaza και αποδίδει το συμβάν σε σαμποτάζ από τους ισραηλινούς...


"Χάσαμε κάθε επαφή με το πλοίο. Υποθέτουμε ότι πρόκειται για σαμποτάζ από τους Ισραηλινούς", δήλωσε η εκπρόσωπος του Free Gaza Οντρεϊ Μπομς και πρόσθεσε ότι όταν αποκατασταθεί η επικοινωνία θα κατευθύνουν το Rachel Corrie σε ένα λιμάνι και στη συνέχεια θα επιβιβάσουν περισσότερες προσωπικότητες σε αυτό, ενώ τόνισε ότι θα επιμείνουν προκειμένου να συνοδεύσουν το πλοίο περισσότεροι δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο προκειμένου να προληφθεί οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του πλοίου ή των επιβατών του.

"Ελπίζουμε ότι οι επικοινωνίες θα αποκατασταθούν ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους επιβαίνοντες για την απόφαση αυτή" να σταματήσουν σε ένα λιμάνι.

Στο πλοίο, το οποίο φέρει το όνομα της αμερικανίδας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003, επιβαίνουν 15 ακτιβιστές, ανάμεσά τους και η βραβευμένη με το Νομπέλ Ειρήνης 1976 Βορειο-Ιρλανδή Μέιρεντ Κόριγκαν-Μαγκουάιρ.

Χθες το απόγευμα το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 250 ναυτικών μιλίων από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η ισραηλινή επίθεση εναντίον του στόλου της Ελευθερίας την περασμένη Δευτέρα.

Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Ελευθερίας, αλλά η πολύ χαμηλή του ταχύτητα το άφησε πολύ πίσω από τα υπόλοιπα πλοία της αποστολής.




Share on Facebook