Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

...αλλά ο επιχειρηματίας που τα παρήγγειλε εμπλέκεται με μαύρο χρήμα από τη Siemens!


Με παγωμένο τον λογαριασμό του στη Γενεύη, εξαιτίας της εμπλοκής του με το μαύρο χρήμα της Siemens, βρίσκεται ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας εδώ και έναν περίπου χρόνο! Την ίδια στιγμή, οι σκιαμαχίες που έλαβαν χώρα...


στην εξεταστική επιτροπή για τα 12.500 ευρώ, που αυτός έστειλε σε designers, δείχνουν ότι κάποια μέλη της αγνοούν τη δικογραφία και τα μείζονα ζητήματά της.

Παλιό αφεντικό της Faran, μέλος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σ. Κόκκαλη, ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας αδυνατεί να ξεπαγώσει τον λογαριασμό του στη Γενεύη, λόγω του εμβάσματος των 200.000 ευρώ από τη διαβόητη Placid Blue Corporation, που διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής για λογαριασμό του Μ. Χριστοφοράκου
Ο κ. Μάριος Κάτσικας, το παλιό αφεντικό της Faran που είναι μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού (ερασιτέχνη και του πόλο) και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, βρέθηκε να είναι αποδέκτης χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Από την Placid Blue

Αυτό συνέβη όταν αποκαλύφθηκε ότι ο λογαριασμός του στην Union Bancaire Privee της Γενεύης έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη διαβόητη εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο λογαριασμός αυτός στην Union Bancaire Privee αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα που είχε δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2008 ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.

Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό. Εκεί τηρούσε λογαριασμό η εταιρεία που διακίνησε μεγάλο μέρος από τις περιβόητες πολιτικές πληρωμές, βάσει της απόφασης της Siemens Α.G. για «χορηγίες» ίσες με το 2% του ετήσιου τζίρου της μητρικής στην Αθήνα στα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.).

Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους. Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας. Ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του ζήτησε να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens, κάποιοι από τους οποίους -όσοι είχαν ταυτοποιηθεί- έγιναν ύποπτοι από τον κ. Αθανασίου από το καλοκαίρι του 2008.

Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Μάριου Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Μ. Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πριν από τέσσερις μήνες η ελβετική Εισαγγελική Αρχή γνωστοποίησε στους ειδικούς εφέτες ανακριτές της υπόθεσης Siemens (Νικολακέα και Φιοράκη) ότι ο Μάριος Κάτσικας με προσφυγή του ζητούσε το ξεμπλοκάρισμα του λογαριασμού του για τα ποσά που δεν αφορούσαν τα εμβάσματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η απάντηση της Αθήνας ήταν αρνητική, με το επιχείρημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση και ο ρόλος του Μάριου Κάτσικα ως προς τη διακίνηση του 2% των μιζών της Siemens.

Παγωμένο 1 εκατ. ευρώ

Ετσι στην Ελβετία παραμένει παγωμένο ποσό που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.

Κατά τ' άλλα, στην εξεταστική «συνέλαβαν» τα δύο άσχετα εμβάσματα ύψους 5.000 και 7.500 ευρώ προς την Αμερική, για μικροδουλειές...

ΕΝΕΤ


Share on Facebook