Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Έτσι έφευγαν τα χρήματα από την Siemens



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αποσπάσματα από την κατάθεση της εφοριακού Αντωνίας Μάρκου στις 7 Μαΐου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Η Μάρκου παραδέχθηκε τη συνασθηματική της εμπλοκή και εξάρτηση από τον Δημήτρη Νέγρη με τον οποίο γνωρίστηκε τιο 1984 και απότότε διατήρησαν για χρόνια μια στενή προσωπιξκή επαφή με κοινά κομματικά ενδιαφέροντα στο χώρο της ΝΔ. Υπήρξε –όπως δήλωσε η ίδια- γραμματέας του στην τοπική οργάνωση που ήταν πρόεδρος και στην Α1 Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. που ήταν επίσης πρόεδρος.


«Το 1993 με πείθει (ενν. ο Νέγρης) να ανοίξω λογαριασμό στην...

Ελβετία και να δώσω πληρεξούσιο ταυτόχρονα την ίδια ημέρα στον συμφοιτητή του από τη Γερμανία και μετέπειτα συμπέθερό του, Ηλ. Γεωργίου, προκειμένου να διαχειρίζεται τον παραπάνω λογαριασμό... Την ίδια ημέρα που άνοιξα εγώ τον λογαριασμό άνοιξε λογαριασμό και ο Νέγρης και η τότε σύζυγός του, Ζηνοβία...Τώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο της Ζίμενς πιστεύω ότι τουλάχιστον ο Γεωργίου και ο Νέγρης ενεργούσαν από κοινού προς ίδιον όφελος. Είναι άτομα αδίστακτα με ισχυρούς προστάτες...».

«Ο Γεωργίου απείλησε τον αδερφό μου λέγοντάς του να φερθούμε έξυπνα και συνεργάσιμα γιατί κρύβονται ισχυροί πίσω από τις κινήσεις του λογαριασμού και μπορεί να έχουμε προβλήματα... Πιστεύω απόλυτα ότι ο Νέγρης εκμεταλλευόταν την κομματική του ιδιότητα, ερήμην του κόμματός του (σ.σ. εννοεί της Νέας Δημοκρατίας), προς εξυπηρέτηση δικών του συμφερόντων».


«ο Ηλ. Γεωργίου μού ζήτησε να συνεργαστώ μαζί τους γιατί τα στοιχεία γύρω από τον λογαριασμό και την κίνησή του δεν έπρεπε να βγουν προς τα έξω γιατί θα καεί πολύς κόσμος».



Share on Facebook