Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

"Παράνομες κεραίες vodafon"


"Άγιος Γεώργιος Aργυραδων Κέρκυρας..με ποιο δικαίωμα βάζουν τέτοιες κεραίες;τα παιδιά μας δεν τα σκέφτονται;τι μπορούμε να κάνουμε... για να φύγει αυτό το πράγμα από το μέρος μας πριν αρωστησουμε όλοι μας;"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------
"Συμφωνώ ότι αυτές οι μεταλικές κατασκευές τύπου καμινάδας/θερμοσύφωνα/τρέντυ πινακίδας/κλπ κλπ είναι ότι χειρότερο γιατί αλλιώνουν κάποιες παραμέτρους και λειτουργούν γενικότερα αρνητικά.

Όμως ρε σεις άμα σας βάλουνε σκετο το πανελάκι έχετε χειρότερο πρόβλημα και δε θέλετε να το καταλάβετε. Γιατί αν είναι μια κεραία στο βουνο θα χρειαστεί πολλαπλάσια ισχύ για να μπορέσετε εσείς να λάβετε το σήμα της αλλά και το κινητό θα χρειαστεί να πολλαπλασιάσει τόσο πολύ την ισχύ του που θα κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό.

Ακόμα στην περιοχή συχνοτήτων που λειτουργούν (800-1400 μεγάκυκλοι) για να περάσουν τους τοίχους ενός σπιτιού χάνουν πολυ απο την ισχύ τους.

Τέλος κοιτάξτε να ασχοληθείτε και λίγο με αυτούς που δε βλέπετε τους ραδιοΦΟΝΙΑΔΕΣ που εκπέμπουν με δεκάδες KW δημιουργόντας πολύ σοβαρότερα προβλήματα στην υγεία. Και ναι αν το κινητό σας ή το ραδιοφωνάκι που αγοράσατε με 5 ευρώ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά βγάζουν πολύ θόρυβο τότε ναι έχετε μεγάλο πρόβλημα απο τους ραδιοφονικούς σταθμούς και όχι από τις κεραίες των κινητών.

Υ.Γ.:Απο αυτήν την κεραιούλα της vodafone κανείς δεν θα αρωστήσει.
Υ.Γ.2:Ελπίζω να γνωρίζετε ότι το 802.11b/g/n πρότυπο που χρησιμοποιούν τα ασύρματα δύκτια υπολογιστών αλλά και οι bluetooth συσκεβές (που έχουν ένα πρότυπο που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμη) λειτουργούν στους 2,45 γιγάκυκλους, συχνότητα που εκπέμπει στο εσωτερικό του ο φούρνος μικροκυμάτων για να ψήσει το οτιδήποτε. Όμως το WiFi δεν ξεπερνάει τα 80mW όμως ο μικροκυμάτων ξεπερνάει τα 600W μόνο για ζέσταμα. Όμως οι μελέτες έδιξαν ότι κανένα απο αυτά δεν δημιουργεί πρόβλημα. Σημ. 1W=1000mW, 1KW=1000W."
Αναγνώστης
-----------------------------------------------------------------------------------
"Σχετικα με το κειμενο για τις καιραιες τισ vodafone...οταν το σημα προερχεται απο πολυ μακρια-οπως απο το βουνο- τοτε δεν υπαρχει προβλημα απο κει καθως το σημα εξασθενει αρκετα...αν υπαρχει καλη ληψη τοτε δν ιπαρχει και απο την συσκευη..οταν δεν υπαρχει καλή ληψη τοτε το προβλημα εγκειται στην συσκευη γτ χρισιμοποιει περισοτερη ισχυ για να "πιασει" σημα...Σημαντικο ειναι επισης το γεγονος οτι το σημα απο το κυψελωτο δικτυο διαδιδεται με την μορφη ομπρελας..δλδ απο κατω και σε σχετικα μικρη ακτινα απο τον εκπομπο δεν υπαρχει τοσο μεγαλ!
ο προβλημα, οποτε ας μην κραζουμε τις καιραιαες που ειναι πανω απο τα κεφαλια μας...Τωρα οσον αφορα το παραδειγμα με τον φουρνο δεν ισχυει απολυτα διοτι μπορει να λειτουργει στα 600 βατ ωστοσο η ισχυς μειωνεται σημαντικα αφου ειναι αντιστροφως αναλογη του τετραγωνου της αποστασης...αυτα..ευχαριστω"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook