Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

"Xρουσαλά και Μενεγάκη ξέρετε ποιος είναι ο κύριος;"




"Δεν είμαι εθνικιστής, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω και να βλέπω αυτά τα βίντεο για τα πάρτι και την εκπομπή του πρωινού καφέ που έγιναν στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Αν ρωτήσετε όλα αυτά τα μοντέλα και την κ. Χρουσαλά και την κ. Μενεγάκη τι είναι το Αβέρωφ τι θα σας απαντήσουν; Το πιο πιθανό είναι να σας πουν ότι είναι ένας πρωτότυπος χώρος εκδηλώσεων-δεξιώσεων. Επειδή εγώ ξέρω από πρώτο χέρι την ιστορία που έχει αυτό το Πολεμικό Πλοίο από έναν άνθρωπο που δεν είναι στη ζωή πλέον. Ήταν ο θείος μου Εμμανουήλ Δ. Τοπαλής ο οποίος είχε υπηρετήσει..
στο Αβέρωφ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Τις μέρες που ή Ελλάδα μαχόταν εναντίον του άξονα των παλιογερμανών και Ιταλών μου μας κατακρεούργησαν και μας κατακλέψαν τα πάντα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν είτε επέζησαν πολεμώντας από αυτό το πλοίο, αν ζούσαν σήμερα θα ντρέπονταν για λογαριασμό όλων αυτών που επιτρέπουν αυτά τα ρεζίλια.
Ντροπή. Ως φόρο τιμής θα ήθελα να δημοσιεύσετε την φωτογραφία. Δείτε τη φωτογραφία και θα διακρίνεται την λεβεντιά του Νάυτη του Αβέρωφ που τότε ήταν περίπου 20-22 ετών. Εμμανουήλ Δ. Τοπαλής γεννηθείς τον Φεβρουάριο του 1919 στη Θεσσαλονίκη, καταγόμενος από το Πλωμάρι Λέσβου.
Αυτοί ήταν πραγματικοί ήρωες."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook