Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Κατέσχεσαν 134 κιλά κοκαΐνης σε αεροπλάνο από την Κολομβία


Οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού κατέσχεσαν στις αρχές της εβδομάδας 134 κιλά κοκαΐνη, εκτιμώμενης αξίας οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, στο χώρο αποσκευών ενός αεροπλάνου προερχόμενου από την Μπογκοτά, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Προϋπολογισμού, σημειώνοντας πως ...

πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ σε αυτό το είδος ναρκωτικού.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε στη διάρκεια εκτενούς ελέγχου μίας πτήσης με προέλευση την Μπογκοτά. Καθώς οι έρευνες στους επιβάτες δεν απέδωσαν αποτελέσματα, οι τελωνειακοί ερεύνησαν τις αποσκευές στο χώρο αποσκευών.

Ανακάλυψαν σε μία μη συνοδευόμενη αποσκευή περισσότερα από 134 κιλά κοκαΐνη (134.334 γραμμάρια), η αξία της οποίας εκτιμάται σχεδόν στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ στην παράνομη αγορά μεταπώλησης των ναρκωτικών, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του υπουργείου.

"Πρόκειται για την τρίτη κατάσχεση κοκαΐνης σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα από τις γαλλικές τελωνειακές υπηρεσίες, συνολικής ποσότητας άνω του 1,9 τόνου και απώλειας κέρδους άνω των 114 εκατομμυρίων ευρώ για τα εγκληματικά δίκτυα", σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν εκτίμησε πως πρόκειται για την "πιο σημαντική κατάσχεση κοκαΐνης από το τελωνείο σε αυτό το αεροδρόμιο".

Share on Facebook