Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΕΚ-Ουνιρέα 2-0


Παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Ουνιρέα στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Εντυπωσιακή κατά διαστήματα ήταν η ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι στο φιλικό με τους Ρουμάνους. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως...



...οι φάσεις που έκανε στην αντίπαλη εστία στα πρώτα 45 λεπτά (με τις 4 από αυτές να είναι κλασικές και τη μία να καταλήγει γκολ) δεν είχαν γίνει σχεδόν σε κανένα ματς την περσινή χρονιά. Οσον αφορά το πρώτο γκολ, που σημειώθηκε στο 30ο λεπτό, αυτό προήλθε από τον Λεονάρντο, ο οποίος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σκόκο άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε στα πρώτα λεπτά στον ίδιο ρυθμό, αλλά στη συνέχεια η κούραση έκανε την εμφάνισή της και η απόδοση των παικτών έπεσε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι της Ουνιρέα απείλησαν ιδιαίτερα.

Το δεύτερο γκολ των "κιτρινόμαυρων" σημείωσε στο 60ο λεπτό με θαμάσια εκτέλεση φάουλ ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος επανεμφανίστηκε -έστω ανεπίσημα- με τη φανέλα της ΑΕΚ και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στα της (αρχικής) ενδεκάδας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε το 4-4-2 με τους Αραμπατζή στο τέρμα, τους Γεωργέα-Λαγό στα μπακ, Μαϊστόροβιτς-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, Καφέ-Γκέντσογλου στα χαφ, Σκόκο-Λεονάρντο αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στη μεσαία γραμμή και Έντερ πίσω από τον προωθημένο Λυμπερόπουλο.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ:

14ο λεπτό: Ο Λεονάρντο εκτελεί κόρνερ και ο Σκόκο παίρνει κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
19ο λεπτό: Ο Γεωργέας τροφοδοτεί τον Λυμπερόπουλο, αυτός αποφεύγει με περίτεχνο τρόπο αντίπαλο στην περιοχή, αλλά στο τετ α τετ που βγαίνει με τον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνει τη μπάλα άουτ.
30ο λεπτό: ΓΚΟΛ! 1-0 η ΑΕΚ! Ο Σκόκο βγάζει σέντρα από τα δεξιά, με τον Λεονάρντο να βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για τους "κιτρινόμαυρους".
60ο λεπτό: ΓΚΟΛ! 2-0 η ΑΕΚ! Ο Δέλλας με σουτ-φάουλ στέλνει τη μπάλα στο "Γ" της ρουμανικής εστίας.
61ο λεπτό: Πρώτο σουτ από τους Ρουμάνους προς την εστία της ΑΕΚ, αποκρούει ο Αραμπατζής.

http://www.contra.gr/


Share on Facebook